Mullankumous kirjastoissa

Koillisen kirjastoissa kiertää parhaillaan HSY:n kompostointi-info. Kuva HSY
HSY:n Mullankumous-infopiste on esillä neljässä kirjastossamme tammi-toukokuussa.
Kirjastoihin tuotavalla infopisteellä on esillä pientaloille tarkoitettu tuulettuva biojäteastia. Sellainen on tulossa moniin helsinkiläisiin pientaloihin tänä keväänä tai viimeistään kesällä, sillä uudistetun jätelain mukaan kaikenkokoisten asuinkiinteistöjen tulee kompostoida biojätteensä tai lajitella se erilliseen tyhjennettävään keräysastiaan viimeistään 1.7. alkaen.
Infopisteen avauspäivänä kirjastossa on paikalla ympäristöneuvoja vastaamassa lajittelu- ja kompostointiaiheisiin kysymyksiin. -Asukkaita askarruttaa esimerkiksi se, saako kauppojen myymiä biojätepusseja laittaa biojätteen keräysastioihin. Kyllä saa, mutta paperiset pussit hajoavat nopeammin. Kannattaa hyödyntää irtokarkkipusseja tai jauhopusseja, sekäkaurahiutalepaketteja. Maitopurkit eivät käy, koska niissä on muovipinnoite, kertoo HSY:n erityisasiantuntija Minna Partti.
Jakomäen kirjastossa Mullankumous on esillä 20.1.– 9.2. Pukinmäen kirjastosta tietoa saa 10.2.–1.3. ja siellä on 10.2. klo 11–14 ympäristöneuvoja kertomassa lajittelusta. Viikin kirjastossa infopiste löytyy 2.3.–22.3. ja 2.3. klo 11–14 paikalla on ympäristöneuvoja. Lisäksi torstaina 7.3. klo 17.30–18.30 pidetään Viikissä kompostointi-info. Malmin kirjastossa asiaa tuodaan esille 4.5.–24.5., 4.5. klo 11–14 on paikalla ympäristöneuvoja vastailemassa kysymyksiin.
TL
Edellinen artikkeliTapanilassa nautitaan Agatha Christien Kahvi mustana
Seuraava artikkeliPurkulupa Puistolan peruskoululle