Avomerellä tarjoaa karua itsekkyyttä

Avomerellä pohditaan, kuka uhrautuu tai uhrataan syötäväksi. Kuva Teatteri Tuike
Teatteri Tuikkeessa jatkuu sysimusta komedia kolmesta henkilöstä, joiden tavoitteena on selviytyä avomerellä. Ruoan loputtua ei kysytäkään mitä tänään syödään, vaan kenet syödään. Poliittiseen päätöksentekoon nivoutuvaa näytelmää nähdään vielä helmikuun alussa.
Slawomir Mrożekin Avomerellä (Na pelnym morzu) on absurdi satiiri vallankäytöstä, henkiinjäämistaistelusta ja demokraattisesta päätöksenteosta. Esitys on älykäs komedia, joka tutkii sivistynyttä julmuutta ja paljastaa ihmiskunnan tapojen järjettömyyden. Nälkä koskettaa jokaista jokaisena päivänä. Kun kolme henkilöä joutuu lautalle keskelle merta, on heidän päätettävä, kuka uhrautuu muiden puolesta ateriaksi. Kuka tekee päätöksen? Tai miten löytää reilu ja inhimillinen tapa valita uhrattava? Onko inhimillisyydellä mitään tilaa itsekkyyden ja hedonismin rinnalla?
Teatteri Tuikkeen versio klassikosta on suora kommentti poliittiseen päätöksentekoon ja valtaan. Esitys toteutetaan fyysistä teatteria ja klovneriaa hyödyntäen. Se kritisoi ja nauraa ihmisen vallanhalulle ja motiiveille.
-Esityksessämme on mukana rutkasti alati ajankohtaisia teemoja, kuten itsekkyys, oikeudenmukaisuus, sosiaalinen epätasa-arvo, syrjintä, vallan jakautuminen, kertoo näytelmän ohjannut Nina Rinkinen.
Lavalla nähdään Ia Nissinen, Mikko Lauronen, Juha Koistinen ja Milka Rasimus, tuottajana on Pauliina Alanko.
Esityksiä on vielä La 3.2. ja su 4.2. klo 17, pe 9.2. klo 19 ja su 11.2. klo 17. Kesto noin tunti, ei väliaikaa, kahvio avoinna ennen esitystä. Liput: 20/16 e. Esityspaikkana on Tuikenäyttämö, Ormuspellontie 1.
TL

Edellinen artikkeliHuolina ilmasto, luonnon hupeneminen ja täydennysrakentaminen
Seuraava artikkeliTapanilassa nautitaan Agatha Christien Kahvi mustana