Päätöksiä

Ajurinaukion tilanne säilyy ainakin toistaiseksi ennallaan.
Liput liehuivat saloissa sunnuntaina, kun ihmiset kävivät äänestyspaikoilla valitsemassa maallemme uutta presidenttiä. Ensimmäinen kierros ei ratkaisua tuonut ja jatkoon meni kaksi ennakkosuosikkia. Heistä täällä Helsingissä suositumpi oli Pekka Haavisto, joka sai 148 132 ääntä, Alexander Stubbin äänimäärä oli 116 085 ja kolmanneksi ylsi Jussi Halla-aho 43 951 äänellään. Koululaisillekin äänestyspäivä oli tärkeä, sillä varsin monessa koululla sijaitsevassa äänestyspaikassa oli joku koulun luokka pitämässä vaalikahvilaa ja keräämässä sen avulla rahaa leirikouluun tai luokkaretkeen. Sama toistuu toisella kierroksella, joten silloin aikaa ja kolikoita mukaan, sillä maksupäätteitä ei ala-asteikäisillä ole.
Päätöksiä voidaan tarvittaessa myös perua. Niin teki YIT Tapulikaupungissa Ajurinaukiolla. Monitoimitalon purku uuden liike-asuintalon alta ja pysäköintitalon rakentaminen jää heidän suunnitelmistaan nyt pois. Sen sijaan Henrik Forsiuksentieltä tullaan purkamaan vanha Tapanilan Raudan rakennus ja sen tilalle on suunniteltu S-market. Tapulikaupunki-Seurassa toivotaan alueelle lisää erilaisia palveluita, mutta samalla katsotaan, että tiloja niille kyllä löytyisi entuudestaan, nykyisellään tyhjistä liiketiloista. Pihlajistossa suunnitellaan parhaillaan täydennysrakentamista suunnitteluperiaatteiden valmistelulla, siellä ainakin osa asukkaista kannattaa vanhan ostoskeskuksen purkamista ja korvaamista uudella ehommalla.
Ajurinaukion tilanne säilyy ainakin toistaiseksi ennallaan.

Malmin lentokentän alueella rakentamistoimia on jo tapahtunut ja samalla sen luontoa ja rakennuksia vaurioitunut. Malmin lentoaseman ystävät on jälleen tehnyt asiasta ELY-keskukselle huomautuksen, jotta luonnonsuojelulain rikkomista ei enää sallittaisi ja suojellut rakennukset saisivat vaarantamiskiellon. Tästä enemmän kotisivuillamme ja seuraavassa lehdessä. Juuri nyt asukkaita puhuttaa kovasti liukkaus. Malmin ylikulkusillalla on moni kaatunut ja samoin jalkakäytävät ja piha-alueet ovat säiden heitellessä kuin luistinratoja. Oman harminsa aiheuttavat isot vesilammikot sekä jalkakäytävien viereen pysäköidyt autot, jotka estävät kulkuväylän auraamisen.

Edellinen artikkeliAjurinaukion monitoimitalon purkaminen jäihin
Seuraava artikkeliElla Matero haaveilee mestaruussarjasta