Puistolaan pientalojen viereen suunnitellaan kerrostaloja

Havainnekuvassa näyttää olevan myös Puistolantien länsipuolella nykyisessä kuusikossa kerrostaloja, vaikka ne eivät kuulu nyt työn alla olevaan muutosprojektiin.
Puistolassa on useampikin omakotitaloalue saamassa korkeita kerrostaloja naapurikseen.
Asemakaavamuutosten haku kerrostalojen rakentamiseksi Puistolassa jatkuu nyt alueen etelälaidalla. Esikoislestadiolaisten rukoushuoneen tontille Puistolantie 1:een haetaan jopa 5-6 kerroksisia taloja sisältävää asemakaavan muutosta. Vuonna 2016 laadittu yleiskaava sallii muutoksen.
-Puistolantien ja Suurmetsäntien risteysalueella yleiskaavan tehokkuus on välillä 0,4-1,2. Tilanne on vastaava kuin asemanseudulla. Siellä perusteena on olemassa oleva junarata, tässä mahdollinen ratikka-asema. Surullista alueen luonteen tuhoamisen lisäksi on se, että kaavoittaja lykkää lisää rakennusoikeutta, mutta palveluja kuten päivähoito, koulut, nuorisotalo ynnä muita vastaavia ei kehitetä tai lisätä. Pulaa niistä on jo nyt, harmittelee Puistola-Seuran puheenjohtaja Maija-Liisa Pennanen.
Esikoislestadiolaisten tontin lähinaapureita oli kutsuttu esittelytilaisuuteen marraskuun puolivälissä. Heitä oli jo kerran kuultu ja joitakin muutoksia ensimmäisiin suunnitelmiin oli tehty. Uutta tietoa esittelytilaisuudessa olleille oli se, että rukoushuoneen tontin ja Suurmetsäntien välisessä kuusikossa on liito-oravien reitti. Sen myötä kuusikko säilyy ainakin toistaiseksi. Virallista asemakaavamuutoshakemusta kaupungille ei ole vielä Pennasen tietojen mukaan jätetty, mutta aiheesta on jo oltu kaupunkiin yhteydessä esikoislestadiolaisten puolelta.
Teija Loponen

Edellinen artikkeliViikin seniorikerho tuli täysi-ikäiseksi
Seuraava artikkeliHeta Tuuttu rakastaa voimistelua