Viikin seniorikerho tuli täysi-ikäiseksi

Kerholaiset syntymäpäivän kakkukahvihetkessä. Kuva Marja Hilden
Vuonna 2013 perustettu kerho juhli 15.11. kymmenvuotista taivaltaan. Ikä riittänee toimintavuosiltaan täysi-ikäisyyteen. Ainakin toiminta on ollut melkoisen kattavaa. Kuukausitapaamisissa olemme saaneet tietoa lähes viideltäkymmeneltä alan asiantuntijalta ravitsemuksesta, liikkumisesta kuin myös kirjallisuuteen ja laintuntemukseen liittyvistä asioista. Yhdessä päästään tiistaikävelyillä tutustumaan erilaisiin tapahtumiin, yrityksiin, laitoksiin ja näyttelyihin, niin Helsingin kuin lähialueiden ja -seutujen tarjoamiin palveluihin. Kiinnostuneita olemme tietenkin kulttuuritarjonnasta ja nautimme eri teattereiden esityksistä, joista on aina myöhemmin mukava vaihtaa ajatuksia.
Koska jäsenmaksua ei kerhollamme ole, kokoamme kahvittelusta pientä korvausta, jolla katamme retkibussin kustannusta kauemmas suuntautuviin retkiin. Vuosittain on pyritty tekemään päiväreissu vuorovuosina itäisempään tai läntisempään Suomeen. Viimeksi tutustuimme Unescon suojelukohteen Verlan tehdasmiljööseen. Retkistä toimikunta on saanut osallistujilta yleensä kiitettävää palautetta. Yhdessä suunnitellen ja toinen toistemme toiveita huomioiden pyrimme toteuttamaan tulevillekin eläköityville polville mielenkiintoisia kohtaamisia ja iloista yhdessäoloa. Viikin senioriväki valmistautuu tänäkin vuonna jouluun vanhan tavan mukaan nauttimalla 5.12. Tuomaan torilla jouluglögit ja vierailemalla Ateneumin taidenäyttelyssä. Tutussa paikassa asukastalo Kaaressa Matti Reittamo “tonttutyttöineen” laulattaa meitä 13.12. puuron ja kahvittelun ohessa. Olemme kaikille Viikin eläkeläisille avoin kerho.
Marita Ventto

Edellinen artikkeliPihlajamäkeen nousi joulukuusi
Seuraava artikkeliPuistolaan pientalojen viereen suunnitellaan kerrostaloja