Pikku-Finlandia Medialukiolle Tapulikaupunkiin

Kuvis Pikku-Finlandia siirtynee Tapulikaupunkiin medialukion lisätilaksi viimeistään syksyllä 2026. Kuva Laura Dove / Helsinki Partners
Finlandia-taloa korvaava puurakenteinen, siirrettävä Pikku-Finlandian rakennus on herättänyt kansainvälistäkin huomiota arkkitehtuurillaan. Upea rakennus saatetaan siirtää Tapulikaupunkiin Medialukion lisärakennukseksi.
Pikku-Finlandia on suosittu kahvila- ja tapahtumakeskus Töölönlahdella Finlandia-taloa korvaamassa. Finlandia-talon peruskorjaus jatkuu vuodenvaihteeseen 2024–2025 ja Pikku-Finlandia säilyy Finlandia-talon käytössä vielä peruskorjauksen valmistumisen jälkeen vuoden 2025. Sen jälkeen kaupunki kaavailee muunneltavan rakennuksen siirtoa Tapulikaupunkiin, jossa se palvelisi Helsingin medialukion lisätilana syksystä 2026 alkaen. Asiasta päätetään vuoden 2024 alussa.
Opiskelutilat vaikuttavat osaltaan henkilöstön ja opiskelijoiden hyvinvointiin, ja toimivan sekä tyylikkään lisärakennuksen saamisella on suuri merkitys Tapulikaupungin medialukion tulevaisuuden toiminnalle. Siirtoa tavoitellaan toteutettavaksi viimeistään vuoden 2026 syksyllä, mutta ennen lopullista päätöstä tarkastellaan tarkennettua suunnitelmaa ja aikataulua Finlandia-talon ja Töölönlahden alueen kehittämisen osalta. Kaupunkiympäristön toimiala huomioi suunnittelussa muun muassa alueen tulevan palvelutarjonnan ja tapahtumallisuuden edistämisen näkökulman.
Helsingin medialukio on jo nykyisellään kaupungin suurin lukio. Medialukio painottaa opintotarjonnassaan erityisesti media- ja yhteiskunta-alan opintokokonaisuuksia. Se tarjoaa yli 60 erilaista painotusopintojaksoa, kuten esimerkiksi journalismi, radiotyö, sosiologia, leirikoulu Brysseliin, peliohjelmointi, monikamerakuvaus ja sävellyttäminen. Painotukset näkyvät esimerkiksi äidinkielessä, historiassa, yhteiskuntaopissa, kuvataiteessa, vieraissa kielissä, tietotekniikassa, psykologiassa ja musiikissa. Jos opiskelija suorittaa vähintään kymmenen painotusopintojaksoa, hän saa erillisen todistuksen päättötodistuksensa liitteeksi.
Teija Loponen

Edellinen artikkeliTalvipyöräilyn edellytyksiä parannetaan
Seuraava artikkeliJakomäki saamassa kaivatun uimarannan