Iloa syksyyn

Ympäristö on näyttänyt viime ajat varsin harmaalta. Sää on harmaa, satelee, on sumuja, puista on jäänyt jäljelle tummat rangat värikkäiden lehtien pudottua. Entisen presidentin hautajaissaatto toteutui sekin varsin harmaissa ja kosteissa tunnelmissa. Se ei väkimäärää vähentänyt. Sunnuntain isänpäivä toi monissa perheissä iloa elämään ja värikkäitä kortteja isukkien mieltä piristämään. Viikonloppuna pidetyt Pihlajamäen kirjamessut tuottivat nekin piristystä monille. Paikalliset ja vähän kauempaakin tulleet kirjailijat kertoivat siellä teoksistaan ja keskustelivat ajankohtaisista aiheista.
Paikallisten tapahtumien määrä sen kun kasvaa joulun alla. Erilaiset joulumyyjäiset käynnistyvät vähitellen, niitä löytyy jo menovinkeistämme. Samalla useat alueemme kirjastot tarjoavat mahdollisuutta hiljentyä rauhassa lueskelemaan tiloihinsa ovien sulkeuduttua lainaajilta. Kirjastojen rooli onkin muuttunut valtavasti viime vuosina. Niistä on tullut asukkaiden olohuoneita, joissa myös kokoonnutaan pelailemaan, sekä erilaisiin harrastepiireihin, lukupiireihin ja tapahtumiin.
Kirjastojen määrästä keskustellaan aika ajoin. Kaupunginosien lähikirjastot ovat tuiki tärkeitä, sillä niihin voivat pienetkin koululaiset mennä itsenäisesti viettämään iltapäivää joko jossain tapahtumassa, tai tehden turvallisessa ympäristössä läksyjä ja myös ihan vain lueskelemaan. Koulujen iltapäiväkerhot ovat yleensä vain 1-2-luokkalaisille ja koulujen harrastekerhoihin eivät kaikki mahdu tai niistä ei välttämättä löydy itselle mieluista tekemistä. Kirjasto tarjoaa paitsi lämpöä ja virikkeitä, myös turvallisia aikuisia siellä taustalla. Etenkin kiusatuille kirjasto voi olla todellinen turvapaikka.
Syksyn pimeys on saanut monet jo laittamaan pihoilleen ja parvekkeilleen valonauhoja omaksi ja ohikulkevien iloksi. Pihoilla olevat pensasvalot ja muut tuikut paitsi ilahduttavat, myös tuovat lisävaloa hämärille väylille. Myös lähestyvä erikoistarjousten päivä Black Friday ilahduttaa monia. Sitä odotetaan, jotta silloin voisi mahdollisesti löytää edullisemmin tarvitsemiaan tuotteita. Sen myötä joulukauppa kiihtyy ja siksi meilläkin ilmestyy lehti myös ensi viikolla. Marraskuussa ilmestyy kaikkiaan siis neljä Lähitieto-lehteä. Lukemisen iloa!
Edellinen artikkeliPukinmäen rantapuiston pysäköintiä rajoitetaan
Seuraava artikkeliUusi MaTaPuPu-albumi tuhdimpi ja kattavampi