Pukinmäen rantapuiston pysäköintiä rajoitetaan

Pukinmäen rantapuiston pysäköintialueella tullaan rajoittamaan pysäköinti 4 tuntiin pysäköintipaikkojen väärinkäytön estämiseksi ja asiointipaikkojen riittävyyden takaamiseksi.
Pysäköinnin rajoitus tulee olemaan voimassa arkisin (maanantai – perjantai) kello 6-24. Koillis-Helsingin Lähitiedossa julkaistiin kesäkuussa lukijan juttuvinkki, jossa valitettiin matonpesijöillä olevan vaikeuksia saada autoaan pesun ajaksi parkkiin, kun pysäköintialueella pidetään vuokrattavia pakettiautoja. Samaa pysäköintialuetta käyttävät myös viljelyspalsta-alueen kävijät, Pukinmäen uimarannalla vierailevat sekä Vantaanjoen varteen ulkoilemaan tulevat.
Pysäköintialueen vieressä sijaitsevalla Simpukkakujalla tullaan myös tekemään muutoksia pysäköintiin. Alle 5,5 metriä leveillä kaduilla pysäköinnin kieltäminen on perusteltua, koska kadunvarsipysäköinti hankaloittaa raskaamman kaluston, johon kuuluvat jätehuolto, pelastus ja talvikunnossapito, liikennöintiä. Simpukkakujan leveys on vain noin 5 metriä, joten siinä kielletään lähtökohtaisesti pysäköinti koko kadulla. Simpukkakuja 5-13 edustalla kielletään pysäköinti vain arkisin (maanantai – perjantai) kello 8-16. Lisäksi Pukinmäen rantapuistossa tehostetaan moottoriajoneuvolla ajo kielletty -liikennemerkin vaikutusta avattavalla puomilla viljelyspalstan eteläpuolella olevalla ulkoiluraitilla.
Teija Loponen
Kuvis Kesäkuussa Pukinmäen rantapuiston pysäköintialueella oli useampia vuokra-autoja parkissa.

Edellinen artikkeliMehiläistarhaus onnistuu kaupungissakin
Seuraava artikkeliIloa syksyyn