Puistola-päivät käynnistyivät torilla

Sateen laannuttua alkoi Puistolan tori täyttyä ihmisistä. Kuva Teija Loponen
Vuosikymmenten ajan ovat puistolalaiset kokoontuneet syyskuun alussa Puistola-Seuran järjestämään toritapahtumaan ja niin myös viime lauantaina. Halukkaat saivat sienioppia, tavarat vaihtoivat omistajia ja ohjelmalavan musiikki sai polvet nytkymään.
Martat olivat muiden leivonnaistensa lisäksi valmistautuneet paistamaan 600 munkkia, mutta lisätaikina taisi olla tarpeen. Munkkeja kun ostettiin myös kotiinviemisiksi. Marttalan ulkopuolella saattoi tutustua sienimartta Tuula Ursinin johdolla sienimaailmaan.
-Sikurirousku on todella maukas, mutta sappitatti pilaa ruoan, opasti Ursin. Kärpässieniäkin oli näytillä, sillä joka vuosi niitäkin joku onnistuu keräämään ja saamaan vatsavaivoja.
-Tuo pulkkosieni sisältää uusimpien tutkimusten mukaan karsinogeenejä, eli sen syömistä ei enää suositella. Aiemminhan se oli hyvin tavallinen ruokasieni, tiesi Ursin kertoa.
Sieniä pitää tutkia päältä ja alta, jotta varmasti tunnistaa sienen syötäväksi kelpaavaksi.
Kuva Teija Loponen
Lionsklubi Puistola/Parkin kalenteripöydässä kävi ahkerasti vierailijoita.
-Minä olen usein saanut tämän Puistola-kalenterin lapsenlapsilta lahjaksi. Tämän vuoden kalenteria en saanut ja juuri siinä sattui olemaan kuva talosta, jossa olen aikoinaan asunut, harmitteli Sirkka Ypyä.
Tuo murhe saatiin kuitenkin häivytettyä, sillä Lisbet Sipilä ja Marjut Olin totesivat, että tämän vuotistakin kalenteria on vielä jokunen jäljellä ja he kyllä toimittavat sen Ypyälle. Puistolan VPK:n pisteessä sai harjoitella liesipalon sammuttamista ja heti vieressä ihailla moottoripyöriä. Torilla oli tarjolla monenlaista myytävää kirpputoritavaroista hunajaan ja käsitöihin.
Sirkka Ypyä ilahtui kuullessaan, että tämän vuoden kalenteria löytyy vielä.
Kuva Teija Loponen
Pauliina Koponen ei ollut myymässä, vaan ”ulkoiluttamassa” taidettaan.
-Tulin tänne kohtaamaan ihmisiä. Innostuin joku aika sitten tekemään akryyliväreillä ja kasvien avulla kierrätyspohjille grafiikkaa ja nyt rohkaistuin tuomaan ne esille. Haluan kuulla ihmisiltä, mitä tauluni tuovat heille mieleen ja moni kertoo samalla myös omista harrastuksistaan. Jos joku työ selvästi miellyttää jotakuta, niin annan sen hänelle. Sinänsä jännää, että sini- ja violettisävyiset työt ovat miellyttäneet eniten. Itse rakastan kirkkaita värejä ja jostain syystä vaaleanpunaisesta on tullut uusi suosikkini keltaisen rinnalle, Pauliina Koponen kertoi.
Pauliina Koponen kertoi tulleensa torille keräämään ihmisten ajatuksia taiteestaan ja ylipäänsä harrastamisesta.
Kuva Teija Loponen
Väkeä riitti kiertelemään myös seurakunnan ja kirjaston esittelypöydillä, samoin paikalla olleiden puolueiden teltoilla. Esiintymislavalla ihasteltiin nuorten energiaa, mutta monelle tuntui tärkeintä olevan tavata tuttuja, tapahtumaan kun oli jälleen tullut myös useita muualle muuttaneita.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliVuokrankorotusten lisäksi Heka siirtää korjaustöitä
Seuraava artikkeliTimo Huotinen in Memoriam