Vuokrankorotusten lisäksi Heka siirtää korjaustöitä

Hekalla löytyy runsaasti vuokrataloja eri puolilla Koillis-Helsinkiä. Eskolantien taloon Heka asensi aurinkopaneeleja omaan sähköntuotantoon. Kuva Teija Loponen
Yleinen kustannustason nousu aiheuttaa Hekalle vuokrankorotuspaineita ensi vuodeksi.
Lainojen korkokulujen ja muiden kustannusten kasvun vuoksi Hekan vuokrankorotukset vuodelle 2024 tulevat olemaan huomattavasti totuttua suuremmat. Todennäköisesti vuokria joudutaan korottamaan jopa yli 10 prosenttia.
Hekan vuoden 2024 budjetointi ja budjetin perusteella tehtävä vuokranmääritys tapahtuu syksyyn mennessä. Heka lähetti vuoden 2024 vuokrat, budjetin ja korjaussuunnitelmat lausunnoille talotoimikunnille elokuussa 2023. Hekan hallitus vahvistaa vuoden 2024 vuokrat lokakuussa, ja asukkaat saavat tiedon tulevasta vuokrastaan lokakuun aikana. Uudet vuokrat tulevat voimaan 1.1.2024.
Heka on myös joutunut siirtämään tälle vuodelle suunniteltuja korjauksia tuleville vuosille. Samoin osa vuodelle 2024 alustavasti suunnitelluista korjauksista siirretään eteenpäin. Syynä on korkokustannusten voimakas nousu, sillä Hekalla on paljon lainaa. Uudistuotanto rahoitetaan kokonaan ja peruskorjaukset suurimmalta osalta lainarahalla. Hekalla kuitenkin valmistui juuri peruskorjattuja asuntoja Jakomäessä sekä uudiskohde Tapanilassa. Molempiin kohteisiin avautui haku elokuussa.
TL
Edellinen artikkeliMonttu auki
Seuraava artikkeliPuistola-päivät käynnistyivät torilla