Tapanilan taivaan alla peltikaton hyväksi

Tapanilan Taivaan alla tapahtumassa saatu tuki menee tällä kertaan katon korjauskustannuksiin. Kuva Teija Loponen
Tapanilan Kylätilan jo perinteisessä Tapanilan taivaan alla -tapahtumassa kerättiin tällä kertaa buffetin tuotoilla ja Kylätila-paidoilla varoja katon korjaukseen. Aiemmin kohteena on ollut muun muassa alakoulun ulkoverhoilun maalaus.
Tapanilan vanha alakoulu täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Suojeltu vanha koulurakennus on päässyt uuteen käyttöön Tapanilan Kylätilayhdistyksen kautta ja siellä järjestetäänkin lukuisia kursseja, pyöritetään kerhotoimintaa ja vuokrataan tiloja erilaisiin juhliin ja tapahtumiin. Vanhassa rakennuksessa riittää korjattavaa joka vuodelle. Tänä kesänä käynnissä on ollut kattoremontti, jossa vanha huopakatto korvataan pellillä. Pieni apu rahoituksessa ovat tapahtumien tuotot. Lauantai-iltana erilaiset herkut ja muun muassa Mosan erikoinen, vohveli kermavaahdolla, hillolla ja grillimakkaralla, tekivätkin hyvin kauppansa.
Tapanilan taivaan alla -tapahtumassa alueen nykyiset ja entiset asukkaat tapaavat toisiaan, aikoinaan siellä koulua käyneet bongaavat vanhoja luokkatovereitaan ja siinä sivussa nautitaan musiikista ja muusta ohjelmasta. Perinteinen Mosavisa käytiin tälläkin kertaa, mutta nyt kysymykset olivat kyllä harvinaisen vaikeita. Kylätila on avannut ovensa myös ukrainalaispakolaisten kahviolle ja suomen kielen opetukselle ja ukrainalaiset osallistuivat nytkin omalla pöydällään pihajuhlaan. Liekö vähän viileämpi sää ja sateen uhka karkottanut väkeä, sillä nyt pihamaa ei täyttynyt ihan edellisten vuosien tapaan.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliNikkarit ja kutojat vaalivat Siltamäen perinnemaisemaa
Seuraava artikkeliVärikkäitä kärkitaistoja takana ja edessä!