Meluesteet yhä rakentamatta

Vanhan Porvoontien meluesteet ovat edelleen listalla. Kuva Teija Loponen
Helsingin meluntorjunnan toimintasuunnitelman 2018-2022 seuranta vuodelta 2022 kertoo, että vaikka joitain toimenpiteitä meluntorjunnan suhteen on tehty, on edellisessä meluntorjunnan toimintasuunnitelman tarkistuksessa 2013 esitetyistä katujen meluestekohteista valtaosa on vielä toteuttamatta. Koska niitä ei ole toteutettu, ei meluntorjunnan toimintasuunnitelmaan 2018 – 2022 ole esitetty uusia meluestekohteita.
Tällä ohjelmakaudella oli tavoitteena varmistaa, että tunnistetut meluntorjuntakohteet sisällytetään kaupungin investointiohjelmaan. Vuonna 2022 jatkettiin Vanha Porvoontien meluesteen suunnittelua Suurmetsäntien ja Heikinlaaksontien väliselle osuudelle. Samalla kadulla parannetaan jalankulun ja pyöräilyn edellytyksiä. Lisäksi aloitettiin Suutarilantien meluesteen suunnittelu mittauksilla.
Jo tehtyjä meluntorjunnan toimenpiteitä ovat muun muassa sähköautojen hankkiminen kaupungin toimijoiden käyttöön, ja melua vaimentavan päällysteen vaihtaminen Pakilantiellä Kehä I – Paloheinäntie välille. TL
Edellinen artikkeliMalmin raitilta ja radan varresta
Seuraava artikkeliAutot pois työmaalta