Vesi solisee taas

Maanantai-iltana vesi solisi jo iloisesti Ylä-Malmintorin kunnostetussa altaassa.
Todella pitkään odotettu urakka on vihdoin takana. Ylä-Malmin torilla sijaitseva suihkulähde ja sen allas on korjattu. Suihkulähteen allas oli tyhjillään vuoto-ongelmien vuoksi vuodesta 2016 lähtien.
Malmin torin allas oli työläs urakka. Siitä on tehty lukuisia valtuustoaloitteita ja OmaStadin listalle se oli nostettu. Allasta on vuosien varrella muutamaan kertaan korjailtu, mutta tuloksetta. Välillä siihen istutettiin kukka-altaita, mutta ne jouduttiin poistamaan, koska sadevesi kyllä altaassa pysyi ja kasteli vanerilaatikot.
Nyt tehty perusteellinen peruskorjaus alkoi viime vuoden elokuussa ja suihkulähde oli sen ajan aidattuna. Peruskorjauksessa altaan kiveys ja sen ympärillä oleva kivi- ja betonireunus, vedeneristys sekä allastekniikka uusittiin. Lisäksi reunakivet ja altaan ympärillä olevat kivetykset asennettiin uudelleen paikalleen. Suihkulähde koostuu teräksisestä veistoksesta sekä nyt peruskorjatusta altaasta. Taiteilija Seppo Mannisen suunnittelema Malmi-veistos on ollut Ylä-Malmin torilla vuodesta 1990.
Suihkulähteen korjaamisen jälkeen Ylä-Malmin toria on tarkoitus peruskorjata laajemminkin ja saada siitä viihtyisämpi ja käyttökokemukseltaan turvallisempi paikka. Myös kaupunkiluonnon monimuotoisuuden parantaminen on tavoitelistalla. Torille on tarkoitus lisätä muun muassa penkkejä, puita, pensas- ja perennaisistuksia ja istutusalue kaupunkipuutarhalle. Suihkulähteen läheisyydessä on tilaa väliaikaiselle esiintymislavalle ja altaan ympärille on alustavasti suunnitteilla viihtyisä oleskelualue. Torin keskialueelle on tällä hetkellä suunnitteilla kivituhkapintainen alue, jossa voi pelata erilaisia pelejä kuten petankkia tai mölkkyä.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliNuoret toivoivat huvimajaa Alppikylän huipulle
Seuraava artikkeliMalmin kentälle ajoesteitä