Suutarilaan avautui pelastusasema

Suutarilaan Tullikirjurinkujalle avattiin viime keskiviikkona, 3.5. Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen Suutarilan kärkiyksikköasema. Kärkiyksikkö toimii Suutarilasta käsin, kunnes nyt suunnitteilla oleva Tapanilan pelastusasema aloittaa toimintansa. Syynä väliaikaisen pelastusaseman avaamiseen on se, että pelastustoiminnan toimintavalmiusaika pitäisi saada myös Helsingin pohjoisosissa tavoitellulle tasolle. Tämän vuoksi pelastusvalmiutta on aktiivisesti kehitetty ja Tapanilaan on tulossa uusi pelastusasema Malmin lentokentällä toimivan pelastusaseman rinnalle. -Käynnissä on mittava kymmenen vuoden projekti, jossa rakennetaan neljä pelastusasemaa ja kahdesta kolmeen kärkiyksikköasemaa. Suutarilan kärkiyksikköaseman avaaminen on osa tätä varautumista, jolla varmistetaan edellytetty palvelutaso alueilla, joilla on havaittu puutteita, tiedotetaan Helsingin kaupungin pelastuslaitokselta. Uusista asemista ensimmäinen otettiin käyttöön Konalassa vuoden alussa. Muut uudet pelastusasemat ovat suunnitteilla ja rakenteilla Kontulaan, Vuosaareen ja Tapanilaan, joka aikanaan siis korvaa Suutarilan kärkiyksikköaseman. Kärkiyksikköasemat hoitavat pienemmät tehtävät hyvin itse, ja vaativimmissa pelastustilanteissa se kykenee nopeaan pelastustoiminnan aloittamiseen ja tiedustelutoimintaan. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että kärkiyksikkötoiminta sopii hyvin pelastustoiminnan keinovalikoimaan tiiviisti asutuilla kaupunkialueilla, joilla haasteita on vilkkaan liikenteen ja kohtuullisten tavoitettavuusongelmien kanssa, mutta jonne täydentävät pelastusmuodostelmat pääsevät nopeasti toiminta-alueelta. Jo nyt on havaittu, että kärkiyksikkötoiminta on selkeästi parantanut pelastustoiminnan aloittamisen nopeutta alueillaan sekä tuonut uuden toimintamallin, jolla pelastuslaitos kehittää Helsingin pelastustoiminnan kokonaisuutta. Teija Loponen   Suutarilan ja Tapulinkaupungin hujakoilta, Tullikirjurinkujalta, voi nähdä pelastuslaitoksen autojen lähtevän liikkeelle. Kuva Mikko Rantanen
Suutarilaan Tullikirjurinkujalle avattiin viime keskiviikkona, 3.5. Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen Suutarilan kärkiyksikköasema.
Kärkiyksikkö toimii Suutarilasta käsin, kunnes nyt suunnitteilla oleva Tapanilan pelastusasema aloittaa toimintansa. Syynä väliaikaisen pelastusaseman avaamiseen on se, että pelastustoiminnan toimintavalmiusaika pitäisi saada myös Helsingin pohjoisosissa tavoitellulle tasolle. Tämän vuoksi pelastusvalmiutta on aktiivisesti kehitetty ja Tapanilaan on tulossa uusi pelastusasema Malmin lentokentällä toimivan pelastusaseman rinnalle.
-Käynnissä on mittava kymmenen vuoden projekti, jossa rakennetaan neljä pelastusasemaa ja kahdesta kolmeen kärkiyksikköasemaa. Suutarilan kärkiyksikköaseman avaaminen on osa tätä varautumista, jolla varmistetaan edellytetty palvelutaso alueilla, joilla on havaittu puutteita, tiedotetaan Helsingin kaupungin pelastuslaitokselta. Uusista asemista ensimmäinen otettiin käyttöön Konalassa vuoden alussa. Muut uudet pelastusasemat ovat suunnitteilla ja rakenteilla Kontulaan, Vuosaareen ja Tapanilaan, joka aikanaan siis korvaa Suutarilan kärkiyksikköaseman.
Kärkiyksikköasemat hoitavat pienemmät tehtävät hyvin itse, ja vaativimmissa pelastustilanteissa se kykenee nopeaan pelastustoiminnan aloittamiseen ja tiedustelutoimintaan. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että kärkiyksikkötoiminta sopii hyvin pelastustoiminnan keinovalikoimaan tiiviisti asutuilla kaupunkialueilla, joilla haasteita on vilkkaan liikenteen ja kohtuullisten tavoitettavuusongelmien kanssa, mutta jonne täydentävät pelastusmuodostelmat pääsevät nopeasti toiminta-alueelta. Jo nyt on havaittu, että kärkiyksikkötoiminta on selkeästi parantanut pelastustoiminnan aloittamisen nopeutta alueillaan sekä tuonut uuden toimintamallin, jolla pelastuslaitos kehittää Helsingin pelastustoiminnan kokonaisuutta.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliPyöräpysäköintiä kehitetään Tapanilassa
Seuraava artikkeliJalkapallo Kolmonen