Mosa heräsi ja muisti ukrainalaisia tukevia

Tapanilan tori täyttyi sunnuntaina iloisesti toisiaan tervehtivästä väestä. Kuva Teija Loponen
Mosa heräsi sunnuntaina jo peräti 42. kertaa auringonpaisteiseen kylän väen kokoontumiseen Tapanilan torille.
Mosa herää -tapahtuma kerää vuosittain torille niin nykyiset ja entiset asukkaat, kenties tuleviakin asukkaita ja lisäksi vähän naapurikaupunginosienkin väkeä. Eikä ihme, torilla riittää ohjelmaa erilaisista musiikkiesityksistä monenlaisiin torikojuihin. Luokkatoimikunnille torikauppa tarjoaa mahdollisuuden kerätä varoja vaikkapa luokkaretkelle. Rahaa hankittiin niin vohvelien, pullakahvien kuin hotdogien ja kassien myynneillä. Torilla esittelevät myös paikalliset yhdistykset toimintaansa.
Useimmille yksi tärkeimmistä syistä lähteä liikkeelle on kuitenkin se tuttujen tapaaminen kenties vuoden tauon jälkeen. Iloisia kohtaamisia ja halaamisia torilla koettiinkin todella paljon. Mosa Herää on viime vuosina laajentunut myös Tapanilan Kylätilalle, jossa oli pihalla kirppiksiä ja sisällä kuvataideryhmän näyttely sekä siellä kokoontuvien ukrainalaispakolaisten omat myyjäiset. Aikaisemmin siellä on nautittu myös Mosan Ääni-kuoron konsertista, nyt se olisi siirtynyt torille.
Tapanila-Seura on vuosittain julkistanut tapahtumassa Vuoden tapanilalainen -tittelin saajan. Tänä vuonna sen saajina oli kaksi vapaaehtoistoimijoiden ryhmittymää, ukrainalaisille kahviota pitävät sekä heille suomen kieltä opettavat. Molemmat ryhmät toimivat Kylätilalla, jonka hallitukselle menikin kiitokset tilojen antamisesta tähän käyttöön. Katujen varsille ja pihoille pystytetyt kirpparipöydät ovat nekin nykyään osa Mosa herää -tapahtumaa. Teija Loponen

Vuoden kyläläisiksi valittiin nyt kaksi vapaaehtoistoimijoiden ryhmää, ukrainalaispakolaisille kahvilaa pyörittävät sekä heille suomea opettavat.
Kylätilalla pari vuotta harjoitellut ukelele-orkesteri esiintyi ensimmäistä kertaa.
Kuva Jarmo Loponen
Tapanilan ala-asteen pihalla saattoi hämmästellä upeasti killtävää paloautoa ja sen välineistöä.
Edellinen artikkeliMPS liikutti 1700 lasta kahden päivän aikana
Seuraava artikkeliOnnea ja jaksamista äidit!