Onnea ja jaksamista äidit!

Tulevana sunnuntaina vietetään äitienpäivää. Meitä äitejä on kovin monenlaisia. On lapsiperhe-elämää eläviä ruuhkavuosien äitejä, on jo lapsensa aikuisiksi kasvattaneita äitejä, sekä äitejä, jotka ovat menettäneet lapsensa. Isoäitejäkin voi perheissä olla jo useammassa polvessa. Äitejä ovat teoillaan ja toimillaan myös bonusäidit, jotka huolehtivat puolisonsa edellisestä liitosta olevista lapsista. Ja monesti saattavat päiväkodin hoitajat tai koulun opettajatkin kokea itsensä varsin äidillisiksi huolehtiessaan vastuullaan olevien lasten hyvinvoinnista. Äitiys on varsin moninainen tehtävä, jota jokainen hoitaa omalla tavallaan. Aina se ei ole helppoa ja siksi onkin hienoa, että äideille on oma nimikkopäivänsä, jolloin heitä muistetaan ja juhlistetaan. Jaksamista arkeen, äidit ja äitihahmot!
Äitienpäivä on myös yksi niistä päivistä, jolloin moni ikäihminen saattaa tuntea itsensä tavallistakin yksinäisemmäksi. Jos lapsia ei ole, he asuvat kaukana tai välit ovat sellaiset, ettei vierailuja. muutenkaan harrasteta, on äitienpäivä muiden juhlapyhien rinnalla yksi raskaimmista päivistä. Jos itsellä on aikaa, voi tuntemiaan yksin asuvia äitejä muistaa äitienpäivänä rupatteluhetkellä, puhelulla. Auttaminen ja hyvän tekeminen muille on taito, jota soisi kaikille opetettavan. On hienoa, että Tapanila-Seura palkitsi vuoden kyläläisinä kaksi tiimiä, jotka ovat tehneet vapaaehtoistyötä ukrainalaispakolaisten hyväksi. Nämä täällä sotaa paossa olevat naiset kokevat varmasti suurta huolta Ukrainaan jääneistä omaisistaan ja heidän arkeaan ilahduttaa se, että heille halutaan järjestää yhteisiä kokoontumisia ja ohjelmaa.
Ensi lauantaina juhlitaan Pukinmäessä omaa kaupunginosapäivää. Luvassa on monenlaista mukavaa. Kaupunginosien omat yhteisölliset tapahtumat tutustuttavat uusia asukkaita alueella jo pitkään asuneisiin sekä tuovat kaupunginosien harrastus-ja järjestötoimintaa tutuksi. Koronavuodet verottivat yhdistysten aktiiveja jäseniä, joten lähes kaikissa yhdistyksissä ja seuroissa olisi tilaa uusille tulijoille. Kaupunginosapäivissä on myös se hieno piirre, että ne sopivat kaikenikäisille ja niissä on helppo tavata tuttuja siitä ennalta sopimatta. Kevät onkin iloisten tapaamisten aikaa.
Liput salkoon äitienpäivän kunniaksi 14.5.!
Edellinen artikkeliMosa heräsi ja muisti ukrainalaisia tukevia
Seuraava artikkeliHyvää päivää kuultiin yli 20 kielellä