Kevään iloja

Valkovuokkoja, sinivuokkoja, krookuksia ja lupaavia silmuja puissa. Kevät on upeaa, uusien alkujen aikaa. Parhaillaan viimeisiä hiekkoja poistetaan jalkakäytäviltä ja pyöräteiltä, mutta jäljelle jäänyt hieno pöly pöllyää silmiin, nenään ja kurkkuun, kun pienikin tuulenvire tulee. Niinpä pienet vesikuurot ovat tervetulleita. Ne paitsi huuhtovat hiekkapölyä viemäreihin, myös antavat kasvillisuudelle tarpeellisen piristysruiskeen. Pihoilla rupsutellaan haravalla syksyllä maahan jääneitä lehtiä ja karsitaan pensaita ja puita. Kivikon Sortti-asema onkin nyt poikkeuksellisesti neljänä lauantaina auki, jotta pihasiivousten tuotteet on helppo viedä pois. Puistohin, ojiin tai tyhjille tonteille niitä ei saa käydä kippaamassa.
Kevät on myös jännittävää aikaa. Kouluvuosi alkaa hiljalleen hiipua, ja etenkin koulunsa päättäville hyvät arvosanat ovat tärkeitä jatkoa ajatellen. Viimeisten koerutistusten lomassa ehditään kuitenkin viettää kevään riemukasta juhlaa vappua, tavata tuttuja Mosa herää -tapahtumassa ja Pukinmäki-päivillä, sekä tietenkin muistaa äitejä toukokuun toisena sunnuntaina. Pian alkavalla toukokuulla on siis mitä odottaa. Toinen kevään vähän kyseenalaisempi ilo ovat katutyöt. Niiden lopputulos yleensä kyllä ilahduttaa, mutta ei rakentamisajasta koituvat hidastukset matkan tekoon. Katujen korjausta ja uudisrakentamista on Koillisessakin runsaasti tiedossa.
Jännitystä tuovat elämään myös rakentamisen suunnitelmat. Puistolassa toivotaan kovin, että vanha Tenavatien kansakoulu voitaisiin kunnostaa asukkaiden, järjestöjen, mutta myös päiväkodin käyttöön. Sen eteen puistolalaiset ovat tehneet kovasti töitä, niin yhdistykset kuin valtuutettu Sinikka Vepsäkin. Kunnostuksen hinta on kova, mutta niin on väliaikaisten parakkienkin, joita tarvitaan jatkuvasti koululaisten ja päiväkotilasten käyttöön. Tapulikaupungin puolella on omat tarpeensa ja toiveensa. Sinnekään ei lisää kerrostaloja Puistolan tapaan toivota, ei myöskään parkkihalleja. Malmilla matalat talot alkavat kohta olla menneisyyttä ja tilalle on tullut kerrostalo toisensa perään. Tapulikaupungissa toivotaan, että alueen henki säilyisi ja kerrostalojen rinnalla voisi säilyä nykyisiä matalampia rakennuksia ilmavuutta luomassa. Kohtaavatko toteutus ja toiveet, sitä seuraillaan.
Torstaina liput hulmuamaan Veteraanipäivän kunniaksi!
Edellinen artikkeliMaatullin joukkue NouHätä! –kisan finaaliin
Seuraava artikkeliKarviaistien taloja kasvatetaan puulla