Itselle tarpeetonta, toiselle tarpeen

Kierrätyskeskuksen auton tunnistaa logosta.
Kevätsiivouksessa kertyy etenkin vaatteita ja jalkineita, mutta muitakin tuotteita, joille ei käyttöä itsellä enää ole. Tekstiilejä ei enää sekajätteeseen saa laittaa ja moni muukin tuote voisi vielä olla jollekulle toiselle tarpeen.
Kierrätyskeskuksen keräysauto lähtee jälleen kierrokselle Helsingissä ja sinne saa viedä maksutta uudelleenkäyttöön sopivaa, ehjää ja puhdasta kodin tavaraa, vaatteita ja tekstiileitä. Lisäksi kierrätykseen otetaan kirjoja, levyjä, leffoja, pelejä, urheilu- ja retkeilytarvikkeita sekä työkaluja ja puutarhavälineitä. Kierrätykseen käyvät myös askarteluun ja käsitöihin sopivat materiaalit, siivousvälineet ja kukkaruukut. Näiden tulee olla ehjiä, mutta kaikenkuntoisena vastaanotetaan polkupyöriä ja niiden osia sekä kodin elektroniikkaa, kuten valaisimia ja pieniä keittiökoneita.
Tavarat toivotaan pakattavan kestäviin pahvilaatikoihin, säkkeihin tai kestokasseihin. Ne voit jättää sellaisenaan suoraan keskuksen työntekijöille keräysautolla. Tavarat kuljetetaan Kierrätyskeskuksen myymälöihin tai ilmaisosastoille. Polkupyörät ja elektroniikka tarkastetaan, huolletaan ja korjataan Kierrätyskeskuksen verstailla. Kierrättämällä paitsi suojelee luonnonvaroja, myös mahdollistaa töitä työttömille tai vajaakuntoisille.
Keräyskierros käynnistyy Koillisessa 18.4. klo 17 Siltamäen ostoskeskukselta, samana iltana auto käy myös Pallomäentiellä, Uimarannantiellä, Simpukkakujalla ja Muuttolinnuntiellä. Seuraavana päivänä kierros alkaa klo 17 Penttilänaukiolta, jatkuen sieltä Aisatielle, Ajurinaukiolle, Moisiontielle ja Vanhalle Puistolantielle. Torstaina 20.4. kierrätystavararoista pääsee eroon klo 17 alkaen Jakomäessä urheilukentän luona, sitten Puistolassa Ylermintiellä, Tapanilassa Liiketiellä, Jäkälätiellä ja illan päätteeksi Teerisuontiellä. Pukinmäen urheilupuistossa kierrätysauto käy 25.4. klo 17. Auto pysähtyy yksittäisessä kohteessa 25 minuutin ajan.
Teija Loponen

Edellinen artikkeliKatupöly koettelee keuhkoja
Seuraava artikkeliPihlajamäessä syntyy dekkareita faktan pohjalle