Teatteri Tuike palkittiin

Kuvassa Teatteri Tuikkeen hallitus: Tanja Hautakangas, Nina Rinkinen, Pauliina Alanko, Miika Elmgren ja Ia Nissinen sekä jäsen Rita Löytty. Kuva Thalia-juhla
Tapanilalainen ammattiteatteri Teatteri Tuike palkittiin Voimavara-palkinnolla Thalia-juhlassa.
Voimavara-palkinnon jakaa Teatterialan ammattilaiset (TAM) ryhmälle, osastolle tai työporukalle, joka rakentaa hyvää yhteistyötä, edistää tasavertaisuutta ja toimii terveellä sekä dynaamisella tavalla. Tänä vuonna palkinnon sai Teatteri Tuike ja perusteluissa todettiin, että heillä on joustavan yhteisöllinen teatteri, jossa vallitsee tasa-arvo, toimiva vuorovaikutus, sekä tuen antamisen ja saamisen kulttuuri. Teatteri Tuikkeessa kaikilla on mukava olla ja tekemisessä on rento ote. Jokainen otetaan tervetulleena ja arvostettuna jäsenenä työyhteisöön, joka on työskentelyilmapiiriltään avoin ja kannustava. Kaikki ovat aina samanarvoisia jokaisessa tuotannossa, ja suurin osa tärkeistä päätöksistä sekä linjauksista tehdään koko henkilöstön kanssa.
Palkinnon vastaanotti teatterinjohtaja Nina Rinkinen, joka kiitospuheessaan kertoi, että 25 vuotta sitten Teatteri Tuikkeen perusti kaksi henkilöä.
-Nyt Tuikkeessa on vakituisesti töissä kuusi henkilöä sekä parikymmentä tunti- ja projektityöntekijää. Demokratiasta pidetään tiukasti kiinni, vaikka se oli kahden henkilön kesken huomattavasti helpompaa kuin kahdenkymmenen, Rinkinen nauraa. Hän lisää, että taidetta tehdään edelleen sydän edellä, intohimosta ja joustavasti.
Tällä hetkellä Teatteri Tuike valmistautuu Lapsimessuille, jossa sillä on kesäteatteriosasto, sekä harjoittelee kesänäytelmää, Nina Rinkisen kirjoittamaa Petteri Kaniinia.
Tuikkeen tuottaja Pauliina Alanko kertoi saadun palkinnon olleen todella yllättävä, sillä pienet teatterit harvoin ovat saamapuolella.
-Tapanila on lisäksi aika syrjässä, joten upeaa, että meidät on noteerattu! Alangon mukaan palkinto tuli oikeaan osoitteeseen, sillä Tuikkeessa on todella joustava ja demokraattinen työyhteisö.
-Saimme 1000 euroa palkintona ja siitä lähti heti jäsenistölle kysely, miten sen käyttäisimme. Tarkoituksena on käyttää se omaksi iloksi järjestämällä työhyvinvointipäivä. Palkinto jaettiin teatterialan Thalia-juhlassa, jonka järjestää Suomen teatterialan keskusliitto yhteistyössä muiden alan yhteisöjen kanssa. Tänä vuonna juhla pidettiin maailman teatteripäivänä 27.3. Q-teatterissa Helsingissä.
Teija Loponen
Kuvassa Teatteri Tuikkeen hallitus: Tanja Hautakangas, Nina Rinkinen, Pauliina Alanko, Miika Elmgren ja Ia Nissinen sekä jäsen Rita Löytty. Kuva Thalia-juhla
Edellinen artikkeliSinnemäki ja kaupunkiympäristölautakunnan jäseniä jalkautui Puistolaan
Seuraava artikkeliSokerisiskojen kirje 2023 valituksi tuleville kansanedustajalle