Barokkimusiikki soi Siltamäessä

Juhana Salmela, Louna Hosia ja Piia Maunula testaavat Reino Miettisen tekemiä soittimia.
Torstaina 16.3.2023 Siltamäen Seurakuntakodissa soi Barokkimusiikki. Suomalaisen Barokkiorkesterin muusikot Piia Maunula, oboe ja Louna Hosia, sello, soittivat muun muassa Johann Sebastian Bachin ja suomalaissäveltäjä Olli Virtaperkon musiikkia. Lisäksi Malmin kirkkokuoro esitti tuttuja lauluja. Lopuksi yleisö pääsi vielä laulamaan yhteislauluja kirkkokuoron tukemana.
Kyseessä oli ”Koillisen versoja”, Suomalaisen barokkiorkesterin, FIBOn, kolmevuotinen hanke, jossa tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä ja kasvattaa ylpeyttä omasta alueesta yhdistämällä asukkaita kulttuurin ja yhteisen tekemisen kautta. Tarkoitus on myös kehittää toimintamalleja, jotka jatkuvat hankkeen jälkeen.
FIBO pyrkii saamaan konserttien yhteyteen paikallisia toimijoita, jotka voivat esitellä omaa toimintaansa tilaisuuden yhteydessä. Tällä kerralla paikallista toimintaansa esitteli Siltamäen nikkariverstas ja kankurintupa. Monipuolinen näyttely herätti suurta huomiota itse rakennettuine viuluineen, uurnineen, puukkoineen ja koriste-esineineen. Esillä oli myös kankurintuvan tuotteita matoista ripsi- ja pellavaliinoihin.
Tilaisuuden yleisömenestys taisi yllättää järjestäjät. Seurakuntakoti oli täynnä, väkeä oli tilojen sallima enimmäismäärä, 100 henkeä. Tilaisuuden kahvituksista tarjoiluineen vastasi Martat.
Seuraava Kello kuuden tee järjestetään Tapulin asukastilassa 13.4. kello 18. Silloinkin FIBOn paikallisena yhteistyökumppanina on Siltamäen nikkariverstas ja kankurintupa.
Erkki Alanko
Edellinen artikkeliKaupunkipyöräkausi käyntiin aprillipäivänä
Seuraava artikkeliVeronika Honkasalo Koillisen äänikuningatar