Vaalien aika

Lunta tuiskutti alkuviikosta varsin reippaasti. Ensimmäiset silmut ehtivät jo sitä ennen ilmestyä kertomaan keväästä, pajunkissat pörhistyä ja kertoipa joku jo leskenlehdenkin nähneensä. Kevättä odotellaan aina innolla ja takatalvi saa helposti mielet apeiksi. Ei ole herkkua kansanedustaja-ehdokkaillekaan tehdä nyt vaalityötä toreilla ja aukioilla. Aurinkoisella säällä ihmiset pysähtyvät helpommin juttelemaan ja ovat myönteisemmällä mielellä, tuiskussa kiiruhdetaan vauhdilla ohi. Keskusteluyhteys olisi kuitenkin tärkeää etenkin tuntemattomammille ehdokkaille, jotta heidän ajatuksensa tulisivat tutuiksi äänestäjille.
Meillä Koillis-Helsingin Lähitiedossa on perinteiseen tapaamme haluttu antaa mahdollisuus kaikille oman ilmestymisalueemme ehdokkaille vastata muutamaan kysymykseen ja tulla siten tutummiksi lukijoillemme. Näitä vastauksia on ollut paperilehdissä ja ne löytyvät kaikki myös kotisivuiltamme. Ei ole yhtään huono asia, jos täältäkin tulisi valituksi useampia kansanedustajia, vaikka Koillis-Helsingin asiat eivät kansanedustajien työlistalla varsinaisesti olekaan. Koillisesta on vuosikymmenten varrella ollut harvakseltaan kansanedustajia ja nyt päättyvällä kaudella heitä on ollut täältä peräti kaksi päättämässä kansakunnan asioista.
Tulevana sunnuntaina eletään jo huhtikuuta ja vietetään Palmusunnuntaita. Palmusunnuntai on tällä kertaa myös varsinainen vaalipäivä. Ennakkoäänestys päättyy tänään keskiviikkona ja viikon päästä keskiviikkona vahvistetaan tulokset. Palmusunnuntaina soisi olevan hyvä ulkoilusää, jotta mahdollisimman moni kävisi äänioikeuttaan käyttämässä, ellei sitä jo ennakkoon tehnyt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Piinaviikon aloittavasta Palmusunnuntaista on muodostunut perinteinen lasten virpomispäivä, joskin koronavuodet hiivuttivat tätä perinnettä. Kaikki eivät virpojia ovelleen toivo, kun osa taas ottaa mielellään virpomisvitsoja vastaan pääsiäismunakorvausta vastaan. Oven tai portin pieleen on helppo laittaa lappu, ovatko virpojat tervetulleita vai ei.
Edellinen artikkeliBussilla Pukinmäkeen
Seuraava artikkeliKaupunkipyöräkausi käyntiin aprillipäivänä