Paljon muuttuu

Päätoimittaja Teija Loponen

Koillisessa on tällä hetkellä niin paljon kaavamuutoksia ja suunnitteluja meneillään, että kaikista niistä ei saa mitenkään tietoja lehtemme sivuille mahtumaan, vaikka näitä toiveita jatkuvasti teiltä lukijoilta tuleekin. Pukinmäenrannan kaava on yksi ihmisiä todella laajasti pohdituttava aihe. Miten paljon Vantaanjoen rannasta rakennetaan, säilyykö matonpesupaikka, mitä jää pyöräbaanan alle ja mahdutetaanko rantapuistoon myös raidejokeri? Suojellaanko luonto, vai rakennetaanko puistoon? Pihlajamäessä taas Meripihkatien katusuunnitelma kiinnostaa etenkin alueen asukkaita. Riittääkö kadun leveys kahta puolta pyöräteille, kun kadunvarsipysäköintiinkin tilaa tarvitaan. Puistolassa närää nostaa pientaloalueelle suunniteltujen kerrostalojen hanke. Kaupungin arkkitehdit tulevat rohkeasti kertomaan siitä omia näkemyksiään asukasiltaan.

Rakentamishankkeiden lisäksi luvassa on monenlaista peruskorjausta. Malmin kirkon remontista ja siellä olleiden toimintojen sijoittumisesta muualle on kovasti kyselty. Aiheesta kerrotaan seuraavassa lehdessä ja kotisivuillamme. Kotisivuille tulee myös kaavahankkeista laajemmin tietoa. Kotinummen koulu ja päiväkoti tullaan peruskorjaamaan perusteellisesti. Siitäkin on jo tullut ihmettelevää viestiä, moni kun muistaa koulun olleen remontissa ja huputettuna muutama vuosi sitten. Silloin remontin alla oli kuitenkin katto, nyt paljon muuta. Malmin sairaalan tontilla sekä sen viereisillä alueilla tulee myös lähivuosina tapahtumaan paljon. Vielä ei käytännön toimia näy, mutta uuden sairaalan suunnittelukilpailu on jo meneillään.

Koillis-Helsinki on hyvin rikas alue. Meillä on palveluita, joita ei joka paikasta löydy. On sairaala, hautausmaa, ammattioppilaitoksia, joenrantoja ja monipuolisia urheilu- ja ulkoilupaikkoja. Myös rakennuskannaltaan ja väestöpohjaltaan alue on varsin rikas. Täällä on yli satavuotiaita rakennuksia, vanhoja hirsitaloja, pientaloalueita, puukerrostaloja ja pian myös tornitaloja. Koillisessa asuu lukuisia eri alojen ammattilaisia ja taiteilijoita. Heihin lukeutuvat myös käsikirjoittaja, dokumenttiohjaaja Riitta Rask sekä koomikko Heikki Vilja, joiden työtä tässä lehdessä valotamme. Hyvä lukuhetkiä!

Koillis-Helsinki on hyvin monipuolinen ja rikas alue.

Edellinen artikkeliHelsinkipuisto osuu Pukinmäenrannan suunnittelualueelle
Seuraava artikkeliKoillisen tonttikaduilta lähtee parkkipaikkoja