Kaupunkitaidetta Malmilla

Tapaninvainiossa asuvan Sampo Mäkelän Helsinki-aiheisia akvarelleja pääsee ihailemaan vielä muutaman päivän ajan Malmin kirjastossa.
-Laittelin Malmin kirjastoon uusia maalauksia nähtäville parin vuoden tauon jälkeen. On kiva pitää välillä näyttely ihan tässä kotikulmilla. Tyylillisesti olen pysynyt aika lailla samoissa linjoissa, eli ikään kuin tarkkaa jälkeä, mutta aika epätarkasti, kun lähempää katsoo. Olen myös huomannut, että eri vuodenajoilla on vaikutusta siihen, minkä oloisia töitä syntyy. Samoin kaikki oman elämän muut asiat heijastelevat epäsuorasti maalausjälkeen. Olet, mitä maalaat, erästä TV-laihdutusohjelmaa viistosti lainaten, Mäkelä muotoilee. Mäkelän työt esittävät usein kaupunkinäkymiä Helsingistä tai sen rannoilta. Veneet ja vesi ovat rakas elementti.
Mäkelän Helsinki-maalauksia kaduista ja rannoilta on saatu ihailla useina vuosina Pukinmäen kirjastossa. Nyt paikaksi vaihtui Malmi. -Vuosien mittaan tullut reissattua näyttelyiden merkeissä ristiin rastiin etelärannikkoa ja on ollut kivaa käydä sellaisissa paikoissa ja kaupungeissa, joissa ei ole aikaisemmin käynyt, kuten vaikkapa Salo ja Kouvola. Mukava on ollut myös huomata, miten hienosti ihmiset ovat ottaneet työni vastaan eri paikoissa. Ehkä tuo klassinen ilmaisutapani toimii edelleen ja on tietyllä tavalla yleispätevää, Mäkelä tuumii. Nyt Mäkelän töitä ei tarvitse lähteä katsomaan kauas, sillä akvarelleja on Malmin kirjastossa 31.1. asti.
Edellinen artikkeliHeidehofin asukkaat Vantaan postiin
Seuraava artikkeliDon Hamlet siirtyi mafian maailmaan