Tapanilan kalenteri toteutuu taas

Lucia-kulkue on jo perinteinen näky Tapanilassa. Tänäkin vuonna se toteutetaan Kylätilan pihalla. Kuva Teija Loponen
Tapanilan elävä adventtikalenteri käynnistyy tänäkin vuonna tuttuun tapaan 1.12. Tapanilan torilla, jossa koko jouluajan tuikkivaan valolehmukseen sytytetään valot kello 18.30. 2.12. on Tapanilan ala-asteella Tonttupolku, ja siitä eteenpäin lähes joka päivä jossain päin Tapanilaa avautuu ohjelmallinen luukku. Monilla luukuilla asukkaat ovat järjestäneet itse jotain näkemistä tai kokemista, osassa mukana on jokin seura tai yhdistys, kuten vaikkapa 7.12. Erän karaten lapset. Jo perinteeksi muodostuneita luukkujakin on. Esimerkiksi Liiketien pohjoispää muuttuu torstaina 8.12. kaamoksessa loistavaksi valotieksi,”Loistava Liiketie” -luukku 8 avataan klo 18.30 Liiketien ja Veljestentien risteyksessä. Samaten Lasten Lucia-kulkue nähdään ja kuullaan perinteiseen tapaan Lucian-päivänä 13.12. Tapanilan Kylätilan pihalla. Uutta taas on ukrainalaisten herkkujen ilta, joka sekin toteutuu Kylätilalla, luukkuna numero 16. Useimmat luukut aukeavat 18.30, mutta joukossa on myös muutamia poikkeuksia. Esimerkiksi jouluaaton hartaus pidetään kello 16 Tapanilan kirkolla. Tapanilan Elävän adventtikalenterin taustalla on Tapanila-Seura. Teija Loponen
Edellinen artikkeliTerveysasemista kirjelmä kaupunginvaltuutetuille
Seuraava artikkeliMalmilla kokeillaan älyvalaistusta