Kuutien työmaan valmistumista odotetaan kuin kuuta nousevaa

Kuutien jätevedenpumppaamon työmaalla oli hiljaista vielä viime tiistaina. Kylttiin on vaihdettu valmistumisajaksi ensi vuoden syyskuu. Kuva Teija Loponen
Puistolan ja Tapanilan rajamailla sijaitseva Kuutie on ollut jo muutaman vuoden työmaana ja tie poikki. Asukkaita monivuotinen työmaa sekä hämmästyttää, että ärsyttää. Nyt valmista on kuitenkin luvassa.
Useampi alueen asukas on kesän jälkeen lähestynyt lehteämme kertomalla, että kaupunki on ”korjannut ja laajentanut” jo pian kolme vuotta Kuutien varressa sijaitsevaa jätevedenpumppaamoa. Tämän vuoksi Korento- ja Korkeamäenteille on pitänyt ajaa pidempää kiertoreittiä. -Asiassa harmittaa se, että mitään suurta edistystä ei työmaalla tapahdu, muutostyökyltissä on remontin valmistumispäivä vaihdettu kaksi kertaa, muutettu se vuosiluku aina seuraavaksi vuodeksi. Viimeksi valmistumispäivä taas siirtyi syyskuun lopussa ensi vuoden syyskuun loppuun, harmittelee lähellä asuva Harri Virta. Helsingin kaupungilta kerrotaan, että kyseessä on HSY:n hanke, jossa rakennetaan uutta Puistolan jätevedenpumppaamoa. -Sen viimeistelytöitä ei ole päästy tekemään Helsingin kaupungin Staran lähistöllä tehtävien töiden viivästymisen vuoksi. Helsingin kaupungilla pitäisi olla paras tieto, miksi nuo Staran tekemät työt ovat viivästyneet. Kunhan Staran työt saadaan valmiiksi, pääsemme tekemään omat viimeistelytyömme ja ajoyhteydetkin saadaan tuolloin palautettua ennalleen, kertoo vastaava tiedottaja Kati Mäki-Latikka Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY:n vesihuollosta.
-Työt ovat käsittääkseni valmistumassa tämän vuoden joulukuussa, vaikka siellä työmaataulussa lukee valmistuminen vasta 9/2023, tietää projektinjohtaja Juhani Laatinen Kaupunkiympäristön toimialalta. Laatinen kertoo, että Fallkullan rakentamisessa on ollut haasteita, sillä vesihuollon perustamistapa on suunniteltu kesken urakan uudestaan. Tämä on viivästyttänyt huomattavan paljon pumppaamoa varten tarvittavan viemäriputken rakentamista. -HSY:n pumppaamossakin on ollut isoja ongelmia perustamistavan takia, mutta Fallkullan urakka on ollut se tahdistava tekijä, Laatinen toteaa. Projektinjohtaja Laatinen lisää, että Fallkullan urakassa saatiin tarvittava paineviemäri valmiiksi noin kuukausi sitten. -Olen ymmärtänyt, että HSY:n pumppaamossa isommat työt olisivat valmiina tämän kuun aikana ja Fallkullan urakan rakentama putki olisi täydessä käytössä. Työt siis etenevät ja valmistuvat kyllä ennen tuota uutta työmaakyltin ajankohtaa. Fallkullassa urakoi Stara ja HSY:n pumppaamoa tekee Skanska.
Teija Loponen
Fallkullan kiilan vesihuollon perustamistavan uudelleensuunnittelu on hidastanut Puistolan jätevedenpumppaamon valmistumista.

Edellinen artikkeliPormestari tentattavaksi Pihlajamäen asukasiltaan
Seuraava artikkeliMalmin sairaalasta suunnittelukilpailu