Pormestari tentattavaksi Pihlajamäen asukasiltaan

Pihlajiston ja Viikinmäen osalta kysellään kovasti rakentamiseen ja alueiden siistiytymiseen liittyviä asioita. Kuva Teija Loponen
Pormestarin asukasilta pidetään Pihlajamäen, Pihlajiston ja Viikinmäen alueiden asukkaille joulukuussa Helsingin Uudessa yhteiskoulussa. Jo nyt voi tilaisuuteen esittää kysymyksiä.
Pormestarin asukasiltaa 1.12. kello 19–20.30 voi seurata ja kysymyksiä esittää sekä paikan päällä Helsingin Uudessa yhteiskoulussa, että etukäteen verkossa Helsinki-kanavan kautta. Kerro kantasi -palvelussa on avautunut kysely, jossa asukkaat voivat kertoa mitä aiheita ja kysymyksiä toivovat illan aikana käsiteltävän. Kysely on avoin kaikille. Jo ennen varsinaista asukasiltaa on koululla kello 17.30 alkaen pop up -tori, jossa asukkaille esittäytyy paikallisia ja Helsingin kaupungin toimijoita.
Ennakkoon on Kerro kantasi -kyselyyn tullut jo runsaasti kysymyksiä kaikista kolmesta kaupunginosasta. Kaikkiin ei illan aikana vastauksia saada, mutta niitä voi kysellä myös pop up-torilla virkamiehiltä. Näitä asioita on jo nyt kyselty eri kaupunginosista: -Pihlajiston ala-asteen oppilaat ovat käyneet koulua väistötiloissa jo noin 2 vuotta. Koulurakennusta ei ole vieläkään alettu remontoimaan. Koska koulu remontoidaan ja milloin puisto entisöidään puistoksi? -Mitä suunnitelmia on Pihlajiston ostarille? Ostarin alue pitäisi kunnostaa siistimmäksi.
-Viikinmäen rakentuminen on kesken. Loppujen rakentamattomien asuinrakennustonttien hankala ja kallis rakennettavuus on saanut rakennuttajat tinkaamaan lisärakennusoikeuksia tonteille, asemakaavasta poiketen. Miten kaavoituksessa ja rakennusvalvonnassa on ohjeistettu toimimaan yhtälön ratkaisemiseksi? Lisärakennusoikeuksia on myönnetty virkamiespäätöksillä: on moinen laillista ja ovatko KYMP-lautakunnan jäsenet tietoisia tilanteesta? -Miksi Viikinmäestä Vantaanjoen varrelta Tulvaniityn sillan vierestä on kaadettu isoja terveitä puita? Miksi ylipäänsä kaadetaan terveitä puita? Lopettakaa ”näkymien avaaminen” ja antaa luonnon olla rauhassa, kun se on mahdollista!
-Millaiset ovat Aleksanteri Nevskin kadun rakentumisnäkymät? Aluetta piinaavat nyt jatkuva roskaaminen sekä tuho- ja ilkivallanteot. Piittaamattomuutta kuvaavat nuotiot kesäkuivissa metsiköissä. Hasis-kauppa kukoistaa. -Maarianmaan puiston rakentamattomalle osalle on lupailtu väliaikaista ehostusta. Mitä moinen pitäisi sisällään? -Koirapuisto Maarianmaan käyttämättömälle alueelle. Nyt kaikki sijaitsevat useamman kilometrin päässä.
-Kiillekuja 4:n päästä on purettu rikkoutuneet portaat. Nyt paikalla on jyrkkä mäki, joka on vaarallinen laskeutua ja vaikea nousta. Reitti on todella tärkeä muunmuassa Pihlajamäentien bussipysäkin saavutettavuuden kannalta. Milloin mäkeen tulee uudet portaat ja saadaanhan myös talvikunnossapito? -Mitä tapahtuu Pihlajamäen sekä Maunulan, Oulunkylän ja Paloheinän terveysasemien rakennuksille, jos niiden palvelut siirretään uuteen Oulunkylään jättikeskukseen? -Onko koronasta opittu mitään? Nyt suunnitellaan sote-palveluiden keskittämistä jättikeskuksiin, jonne vielä matkustetaan riskialttiisti julkisella liikenteellä. Eikö olisi viisaampaa säilyttää nykyiset keskisuuret lähempänä asukkaita sijaitsevat terveysasemat, kuten Pihlajamäen terveysasema?
Teija Loponen

Edellinen artikkeliErän karatelle menestystä SM-kilpailuista ja KatanaShiaista
Seuraava artikkeliKuutien työmaan valmistumista odotetaan kuin kuuta nousevaa