Ennakkoäänestys laahaa edelliskerrasta

Malmintorin kauppakeskuksen toisessa kerroksessa sijaitsi seurakuntavaalien ennakkoäänestysalue.
Malmin seurakunnan omalla alueella oli sunnuntai-iltaan mennessä käynyt ennakkoäänestäjiä 1928. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys päättyi viikonloppuna. Helsingissä ennakkoäänestyksen aikana 8.-12.11. äänensä kävi jättämässä alustavien tietojen mukaan 15 590 seurakuntalaista. Edellisissä vaaleissa vuonna 2018 äänioikeuttaan käytti ennakkoon 17 414 kaupunkilaista. Tänä vuonna ennakkoon äänesti noin 1824 ihmistä vähemmän kuin edellisellä kerralla. Kappalemäärällisesti eniten ennakkoäänestäjiä, 2012, kävi alustavien tietojen mukaan Tuomiokirkkoseurakunnan ja Malmin seurakunnan, 1928 äänestäjää, alueen ennakkoäänestyspaikoissa.
Vilkkain äänestyspäivä oli lauantai 12.11., jolloin äänensä kävi alustavien tietojen mukaan antamassa 3520 seurakuntalaista. Suosituimpia äänestyspaikkoja olivat isot kauppakeskukset, Malmilla saattoi äänensä käydä antamassa ostosreissulla Malmintorin kauppakeskuksessa. Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 20.11. Tuolloin äänestäminen tapahtuu vain äänestäjän oman seurakunnan äänestyspaikassa, Koillisessa se on Malmin kirkko Kunnantiellä. Äänioikeus vaaleissa on kaikilla 16 vuotta täyttäneillä kirkon jäsenillä. Teija Loponen
Edellinen artikkeliTäkäläiset ryydittävät jalkapallon MM-kisoja Yle:n kanavilla
Seuraava artikkeliFaijafutis syntyi hiekkalaatikolla