Ruqia Rahmani taekwondon MM-kisoihin

Malmin Taekwondon Ruqia Rahmani edustaa Suomea Meksikossa 13.-19.11. käytävissä taekwondon MM-kisoissa. Ruqian sarja on -57 kg, jossa kovatasoisia ottelijoita on reilut 40 ympäri maailman.
-Aloitin lajin 12-vuotiaana kotini lähellä Jyväskylässä. Olin jo silloin tosi aktiivinen ja energinen, joten äitini ajatteli kamppailulajin sopivan minulle. Olen myös aina ollut tosi kilpailuhenkinen, ehkä siksi taekwondo koukutti minut heti, Rugia Rahmani pohdiskelee. Nyt 26-vuotiaalla Rugialla on kovat tavoitteet. SM-tason voittoja on jo takana, nyt hän on kerännyt pisteitä kansainvälisistä kisoista, kohta koittavat MM-kisat ja perimmäisenä tavoitteena siintävät Pariisin Olympialaiset 2024. -Kesäkuussa Ruqia otti pronssia EM-tason kisoissa Sofiassa ja lokakuussa Riian Open-kisoista hän nappasi hopeaa. Rugialla on kova tahto voittaa ja välillä hänet joutuu lähes pakottamaan pitämään lepopäivää kisojen jälkeen, kertoo Ruqian valmentaja ja seuran puheenjohtaja Tea Runnakko. Kilpailemisen maailmaan Ruqian houkutteli Malmin Taekwondon pääopettaja ja kilpailuryhmän otteluvalmentaja Lauri Laitinen, joka huomasi heti tytön lahjakkuuden lajissa.
Malmin Taekwondosta ei yhtä lahjakkaita saman painoluokan sparraajia Ruqialle löydy, ei liioin koko Suomesta kuin kourallinen, joten Ruqia ja Tea viettävät useita viikkoja vuodessa ulkomailla leireillä, jotta Ruqia saa otella tasoisiaan vastustajia vastaan. -Espanjassa harjoittelumatseissa hänellä oli aivan taekwondon kärkinimiä vastassa ja hyvin pärjäsi, iloitsee Runnakko. -Siitä saa itsekin uskoa itseensä ja tekemiseensä, kun huomaa, että on lähes samaa tasoa Euroopan kovatasoisten kilpailijoiden kanssa. Meksikoonkin lähden innolla, se on ensimmäinen MM-kisani ja on mielenkiintoista nähdä, miten siellä menestyn. Turhia paineita en ota, mutta kyllähän se kirkas mitali silmissä kiiltää, Ruqia Rahmani myöntää. Malmin Taekwondon uusi hieno sali mahdollisti harjoittelun myös korona-aikana. -Täällä on todella hyvät olosuhteet ja saan kaiken tarvitsemani tuen. Olen tosi kiitollinen Tealle ja Laurille, ilman heitä en tosiaankaan olisi MM-kisoihin valmis, Ruqia Rahmani kiittelee.
Pari treeniä päivässä vetävä Ruqia opiskelee Urhean urheiluakatemiassa liikunnanohjaajaksi. Huippu-urheilijoille räätälöity opiskelu mahdollistaa leirit ja kisamatkat. Oman harjoittelun ohella Ruqia valmentaa seurassaan nuorempia harrastajia. -Tämä on tosi monipuolinen laji, jos ei pidä otteluista, voi myös harjoitella ja halutessaan kilpaillakin myös liikesarjoissa. Ja täällä on myös erityislapsille ja -nuorille oma ryhmä, joka on mielestäni aivan upeaa, Ruqia kiittelee. Nuoren naisen elämään ei juuri nyt muuta mahdu opiskelun ja harjoittelun lisäksi. -Elää ehtii myöhemminkin, nyt on tämän aika, hän kiteyttää. Teija Loponen
Kuvis Ruqia Rahmani vetää kaksi treeniä päivässä. Malmin Taekwondon sali tarjoaa siihen hyvät mahdollisuudet.
Kuva Teija Loponen
Ruqia Rahmani otti hopeaa Riian kisoista. 
Valmentaja Tea Runnakko-Laitinen ja Ruqia Rahmani iloisina Sofiassa käytyjen European Multi Games -otteluissa tulleen pronssimitalin johdosta.
Edellinen artikkeliYksimielinen asukasilta Pihlajamäessä
Seuraava artikkeliPihlajamäen ostoskeskuksen kaavasta 2 muistutusta ja 6 mielipidettä