Kaupunkipyöräkausi oli menestys

Tämän vuoden kaupunkipyöräkausi päättyi sekä Helsingissä, Espoossa että Vantaalla lokakuun viimeinen päivä. Nyt marraskuun aikana pyörät ja pyöräasemat kerätään varastoon ja huolletaan uutta kautta varten. Seuraava kausi alkaa ensi vuoden huhtikuussa. Nyt marraskuussa voi jo ostaa Helsingin ja Espoon ensi vuoden pyöräkautta viiden euron alennuksella eli koko tulevan kauden saa 30 eurolla. Koillis-Helsingissä pyöräasemia on jokaisessa kaupunginosassa Ala-Tikkurilaa lukuunottamatta, yhteensä noin 40.
HSL (Helsingin seudun liikenne) kysyi syksyllä kaupunkipyöräilijöiden mielipiteitä tämän vuoden pyöräkaudesta. Kyselyyn vastasi syys- ja lokakuussa reilut 4300 kaupunkipyörien käyttäjää. Kaupunkipyörien käyttäjät olivat tyytyväisimpiä pyörien käyttömaksujen selkeyteen ja maksut olivat vastaajien mielestä kohtuullisia. Rekisteröityminen pyörien käyttäjäksi sekä käyttöoikeuden ostaminen kävivät nekin vastaajien mukaan helposti. Pyörien käytöstä annettu ohjeistus oli vastaajien mielestä selkeää ja ymmärrettävää. Tyytymättömimpiä vastaajat olivat pyörien saatavuuteen sekä niiden palautukseen asematelineeseen. Kaupunkipyörillä tehtiin Helsingissä ja Espoossa yhteensä noin 2 400 000 matkaa. Pyöriä oli käytössä yhtä paljon kuin viime vuonnakin eli 4 570. Myös asemia oli käytössä yhtä paljon kuin viime vuonna, eli 457. Teija Loponen
Kuvis Kaupunkipyöriä tuotiin viime keväänä muun muassa Tapanilaan Sompiontorille. Nyt on aika kerätä ne pois huollettaviksi. Kuva Teija Loponen
Edellinen artikkeliPihlajamäen ostoskeskuksen kaavasta 2 muistutusta ja 6 mielipidettä
Seuraava artikkeliMonitoimitalojen rakentaminen myllertää Siltamäki-Suutarilan koulut ja päiväkodit