Leikkipuistot Kurranummi, Salpausselkä ja Unikko suljetaan väliaikaisesti

Kaupungin leikkipuistoja suljetaan ja niiden henkilökuntaa siirretään päiväkoteihin ajalla 19.9.-21.10. Syynä on akuutin henkilöstövajeen hoitaminen ja lakisääteisen varhaiskasvatuksen turvaaminen päiväkodeissa. Leikkipuistojen henkilökunnan todetaan olevan osaavaa ja ammattitaitoista ja lisäksi he saavat perehdytyksen tehtäviinsä päiväkodeissa.
Suljettavissa leikkipuistoissa ollut ohjattu avoimen varhaiskasvatuksen toiminta, joka ei ole lakisääteistä, kuten kerho-, vauva- ja pikkulapsiperhe- ja avoin iltapäivätoiminta, on suljettuna. Avoimen iltapäivätoiminnan välipalamaksuun esitetään maksuhyvitystä, jonka kasvatus- ja koulutuslautakunta käsittelee syyskuun 13. päivän kokouksessa. Leikkipuistojen ulkotilat ovat koko ajan käytettävissä.
-Helsingissä on laaja leikkipuistoverkosto ja poikkeusjärjestelyjenkin aikana avoinna on 46 leikkipuistoa ja kaksi perhetaloa. Leikkipuistojen toiminta on perheille tärkeää ja osa varhaiskasvatusta. Olen erittäin pahoillani, että joudumme tekemään tämän ratkaisun, toteaa kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Satu Järvenkallas. Suljettavat leikkipuistot luvataan avata jo ennen 21.10., mikäli henkilöstötilanne helpottaa.
Koillisesta suljetaan leikkipuistot Salpausselkä, Unikko ja Kurranummi sekä muualta kaupungista leikkipuistot Ruoholahti, Lahnalahti, Nuoli, Trumpetti, Ulvila, Viiri, Laurinniitty, Tullinpuomi, Vallila, Kimmo, Torpparinmäki, Rudolf, Tuorinniemi, Puuskakulma, Mellunmäki sekä perhetalot Betania ja Sahrami. Teija Loponen
Leikkipuisto Unikko kuuluu kolmen Koillisesta suljettavan leikkipuiston listalle. Kuva Teija Loponen

Edellinen artikkeliMira Luoti ja Triosis+ Pihlajamäen kirkolla 18.9.
Seuraava artikkeliKuuluuko rapinaa, näkyykö koloja? – Rotat ovat taas liikkeellä