Ruuhkaa!

Syyskuun viikonloput ovat Koillisessa ruuhkaisia tapahtumien suhteen

Päätoimittaja Teija Loponen

Syyskuu alkaa Koillisessa varsin ruuhkaisena. Ei liikenteen suhteen, vaan tapahtumien. Nyt toteutetaan urakalla kaikkia niitä tapahtumia, joita ei muutamaan vuoteen ole voitu järjestää. Samalla valitettavan monet kivat perhetapahtumat osuvat päällekkäin. Hyvä puoli on se, että jokainen voi osallistua siihen kotia lähimpään olevaan tapahtumaan, johon pääsee kulkemaan jalkaisin. Nyt tulevana viikonloppuna käynnistyvät Puistola-päivät perinteisellä lauantaisella toritapahtumalla ja ohjelmaa on myös viikon varrella. Tänä lauantaina vietetään myös Pihlajamäen kyläjuhlaa, jossa on ohjelmaa ympäri Pihlajamäkeä. Lisäksi viikonloppuna vierailee Tivoli Sariola Tapanilassa, siellä käynti kuuluu monien perheiden syyskauden alun perinteisiin.

Seuraavana viikonloppuna kyläjuhlat jatkuvat. Pukinmäessä muistellaan Tapaninkylässä vuonna 1742 tapahtunutta taistelua. Paikalliset historian harrastajat ovat kaivaneet ansiokkaasti esiin monenlaista tietoa satoja vuosia vanhasta taistelusta. Siitä oli tarkoitus tehdä näyttävä tapahtuma, mutta nyt se koetaan vähän suppeammassa muodossa ilman taistelunäytöksiä. Viikissä tapahtuu samaan aikaan monenlaista kivaa, on koko perheelle suunnattua ohjelmaa ja tekemistä musiikista sirkusesiintyjiin. Syyskuun lopullekin riittää vielä kaupunginosatapahtumia, Pihlajisto – Viikinmäessä puistojuhlat ja Viikissä Päivä maalla -tapahtuma. Kun kaikissa tapahtumissa kiertelee, tulevat eri kaupunginosien ominaispiirteet ja paikat tutummiksi.

Koillisessa on varsin vireää muutenkin. Rakentaminen ei taukoa hetkeksikään, uusia kerrostaloja nousee ja lisää on suunnitteilla. Samaan aikaan asukkaat yrittävät saada suojelluksi vanhoja arvokkaita rakennuksia ja ympäristöjä, kuten Puistolan kansakoulun, Pukinmäessä vanhan tykkitien ja Malmin lentoaseman luontoa.

On upeaa, että te lukijat lähetätte meille juttuvinkkejä ja kuvia. Kaikki eivät valitettavasti paperilehteemme mahdu, mutta niitä julkaistaan sitten kotisivuillamme. Sieltä löytyy jatkuvasti niin ajankohtaisia uutisia kuin lukijoiden kuviakin. Osa lehdessä suppeammin julkaistuista artikkeleista on kotisivuillamme laajempana versiona.

Edellinen artikkeliMPS ja PuiU tasapelitunnelmissa, Atletico lymyilee kärjen imussa
Seuraava artikkeliTorilla tavataan – Puistola-päivillä