Syyskausi innolla käyntiin

Päätoimittaja Teija Loponen

Syksyä eivät kaikki innolla odota, mutta siihen liittyviä asioita on moni jo kaivannut. Useimmat harrastukset ovat olleet tauolla kesän ajan ja niiden käynnistymistä odotetaan innokkaasti. Harrastusmahdollisuuksia meillä täällä Koillis-Helsingissä riittää niin liikuntaseuroissa, taidekouluissa kuin monella muullakin saralla. Itsensä kehittäminen erilaisissa taidoissa on paitsi mukavaa, se tarjoaa mahdollisuuden nähdä, kuinka harjoittelu tuottaa tulosta ja useimmiten siihen liittyy myös mukavaa seuraa ja sitä kautta yhteisöllisyyden tuntua.

Yhteisöllisyyden merkitys näkyi viime viikonloppuna hyvin Tapanilassa. Kylätilalla järjestettiin jo perinteeksi muodostunut Tapanilan taivaan alla -tapahtuma, joka veti väkeä niin Mosasta kuin myös naapurikaupunginosista. Yksi eniten siellä kuulluista lauseista oli: Hei, kiva nähdä pitkästä aikaa! Paitsi kesälomat, myös koronavuodet vähensivät ihmisten kohtaamisia ja niitä on selvästi kaivattu. On upeaa, että Tapanila-Seurassa ja Kylätilalla riittää vapaaehtoisia järjestämään tätäkin tapahtumaa vuodesta toiseen. Samoin on monissa muissa kaupunginosissa. Puistola-päiviä taidenäyttelyineen suunnitellaan jo kovaa vauhtia.

Tällä viikolla käynnistyvät myös koulut. Autoilijoiden on syytä olla erityisen varovaisia koulujen lähistöllä, sillä pienet koululaiset eivät välttämättä muista tai osaa huomioida muuta liikennettä. Ekaluokkalaisilla on usein saattajat ainakin ensimmäisten viikkojen ajan, mutta toisella ja kolmannella luokalla olevat lapset liikkuvat jo yksin, eivätkä etenkään kaveriporukassa kulkiessaan muista aina katsella sivuilleen. Poliisi valvoo entiseen tapaan koulujen lähistöillä, jotta ainakaan ylinopeudet eivät vaaraa kouluun menijöille aiheuttaisi. Tarkkaavaisuutta vaaditaan kaikilta liikenteessä olevilta kuitenkin koko kouluvuoden ajan, ei vain ensimmäisinä viikkoina.

Syyskausi vierähtää tällä viikolla koulujen myötä virallisesti käyntiin. Kesäsäistä saadaan silti vielä nauttia ja niinpä muun muassa uimarannoilla, frisbeeradoilla ja Pukinmäen matonpesupaikalla riittää yhä väkeä. Kaikki kiva tekeminen ei suinkaan ole maksullista. Esimerkiksi Fallkullaan ja Pukinmäen nuorisopuistoon kannattaa käydä tutustumassa, jos ei niissä vielä ole käynyt. Tekemistä ja kokemista Koillisessa riittää!

Edellinen artikkeliFrank Pappa piipahtaa Raparperitaivaassa 14.8.
Seuraava artikkeliPuiU keskikesän menestyjä, muilla vaihtelevia otteita