Tekemisen iloa

Päätoimittaja Teija Loponen

Viime sunnuntaina vietettiin Helsinki-päivää, jonka ohjelmia koettiin myös täällä Koillisen kulmilla. Kulttuuritapahtumien hajauttaminen on mainio idea, siten sekä vähennetään ruuhkia kaupungin keskustan suuntaan ja itse tapahtumassa, että helpotetaan ihmisten osallistumista. Tulevana sunnuntaina voikin sitten osallistua Luonnonkukkien päivän kierroksille, täällä on vaihtoehtoina parituntiset kierrokset joko Jakomäessä tai Tapanilassa. Näille kierroksille voi osallistua kuka vain ja kasvien tunnistuksen ohella niissä lisääntyy kotiseututuntemus.

Omatoimista retkeilyä voi puolestaan harrastaa kiertämällä eri kaupunginosien Kotikaupunkipolkuja, joista löytyy karttoja kaupungin verkkosivuilta. Samoin pyöräilyyn on tarjolla valmiita reittiehdotuksia, ellei itse keksi minne päin suunnata. Kesäkaudella on tarjolla monenlaisia tapahtumia ja etenkin lapsiperheiden iloksi eri järjestäjien kesäteatteriesityksiä. Niistä voi nauttia nyt Tapanilassa ja heinäkuun puolella Fallkullan kotieläintilalla. Uintiin löytyy rantoja Vantaanjoen varrelta ja Vantaanjoelle voi myös lähteä melomaan. Pihlajamäen nuorisopuistossa on myös monenlaista tekemistä ja koettavaa eri ikäisille lapsille ja nuorille. Koillisessa ollaan mukavan omavaraisia kesätekemisten tarjonnan suhteen.

Lapsiperheissä ei sen sijaan olla äärettömän iloisia kaupungin suunnitelmista keskittää tulevaisuudessa päiväkotien ja koulujen toiminta isoihin yksiköihin myös Siltamäki-Suutarilan alueella. Näin on nyt suunniteltu, vaikka asukaskyselyssä tulos oli päinvastainen. Vanhempien perusteluina pienille yksiköille oli niiden sijainti lähempänä kotoa, turvallisuus sekä koulumatkan osalta, että koulussa, jossa pienempi oppilasmäärä tunnetaan paremmin ja vielä sekin, että jos korona on tullut jäädäkseen, niin pienemmissä yksiköissä sen levittäjiäkin olisi vähemmän. Vielä ei ole varmaa tietoa, mihin nämä uudet isommat yksiköt sijoittuvat ja mitä tapahtuu tiloille, joista toiminta muutosten myötä poistuu. Muutosten määrä on kuitenkin yhä vain kasvussa, etenkin juuri rakentamisen suhteen.

Edellinen artikkeliHelsinki-päivän ohjelmaa Koillisessa
Seuraava artikkeliSaimi Nikander karaten EM-kisoihin