Tulevaa kohden

Päätoimittaja Teija Loponen

Kevät on vilkasta aikaa.

Viime viikolla vietettiin vihdoin penkkariajeluita Helsingissä ja Koillisenkin kolmen lukion abit pääsivät nauttimaan ajelun hurmasta ja karkkien viskomisen ilosta. Kaikkia koululaisille ja lapsille tärkeitä yhteisiä tapahtumia ei ole voitu viime vuosina toteuttaa, eikä luokkaretkiä tehdä, mutta nyt esimerkiksi päiväkotien vappukulkueet voidaan taas ottaa ohjelmaan, sellaista on suunniteltu muun muassa Jakomäessä Kankarepuiston päiväkodissa. Pukinmäen Sirkuskoulu on toteuttamassa Kevätsirkus -esityksiään Malmitalolla ja Siltamäessä järjestetään koko perheen Huhtihulinat.

Pienenä peikkona näissä tapahtumissa on kuitenkin lakon mahdollisuus, joka sulkisi niin koulut, päiväkodit kuin kulttuuritalotkin. Toivottavasti sopu löytyy pian ja tapahtumia päästään toteuttamaan.

Tulevana pitkänä viikonloppuna vietetään pääsiäistä, tänä keväänä varsin myöhäisenä ajankohtana. Korona yhä rajoittaa jonkin verran tapahtumia, mutta esimerkiksi pääsiäismyyjäisiä on jo viime ja kuluvalla viikolla järjestetty niin tekijöiden kuin ostajienkin iloksi.

Seurakunta järjestää tänä pääsiäisenä jo ihan livetapahtumia, enää ei kaikkea tarvitse seurata verkosta. Monet ovat kuitenkin niin tottuneet parin viime vuoden ajan seuraamaan kotoa käsin tapahtumia tietokoneelta, ettei enää osatakaan tai haluta lähteä liikkeelle. Seuroilla, yhdistyksillä ja järjestöillä on nyt kova työ saada jäsenensä jälleen mukaan toimintaan.

Puistolassa ollaan tulisilla hiilillä päivähoitopaikkojen suhteen. Yksityisen päiväkodin lopettaessa ei siellä hoidossa oleville lapsille ole uusia hoitopaikkoja helposti löydettävissä lähistöltä, se oli monilla myös syy yksityisen päivähoidon valintaan.

Kaupungin puolelta luvataan nyt ryhtyä toimiin, toivottavasti se käy ketterästi ilman turhan suuria byrokratian kiemuroita. Päivähoitopaikan löytyminen on työssäkäyville vanhemmille todella merkittävä asia ja odotus sen löytymisestä on stressaavaa.

Jostain syystä tilastoja lapsiluvuista on vuosikausia esitetty Puistolassakin alakanttiin, eikä ole otettu huomioon tiedossa olevaa uudisrakentamista. Vasta kun lapsia on kymmenittäin jonossa, ryhdytään suunnittelemaan uutta päiväkotia. Näinhän sen ei pitäisi olla.

Aurinkoista ja mukavaa pääsiäisen aikaa!

Edellinen artikkeliPronssia Tapanilaan!
Seuraava artikkeliVäestöhälyttimet kuntoon