Kaupunkipyörät palaavat katukuvaan

Kaupunkipyörät saapuvat muutaman viikon kuluttua taas Ala-Malmin torillekin. Kuva Teija Loponen
Katujen varsilla on kaupunkipyörien telineitä nostettu pystyyn ja kunnostettu, sillä kaupunkipyöräkausi alkaa taas 1. huhtikuuta ja päättyy 31. lokakuuta. Viime vuonna Koillis-Helsinkiin saatiin uusia kaupunkipyöräasemia lähes 30 siten, että lähes jokaisessa kaupunginosassamme niitä sijaitsi vähintään yksi. Kaupunkipyörien saapuessa katujen varsille on hyvä muistaa, että Helsingissä ja Espoossa on käytössä eri pyöräjärjestelmä kuin Vantaalla. Pyöriä ei voi käyttää ristiin näiden kahden eri järjestelmän välillä vaikka ne meillä lähekkäin sijaitsevatkin. HSL valmistelee seudullista kaupunkipyöräpalvelua käyttöönotettavaksi vuonna 2026. Suunnitelmissa on saada seudulle yhtenäinen kaupunkipyöräpalvelu, joka sidotaan entistä tiiviimmin osaksi joukkoliikenneverkkoa. Sen myötä kuntarajoilta poistuisi esteet ja liikkuminen sujuisi paremmin yli kuntarajojen.
TL

Edellinen artikkeliValokeilassa jatkaa heijastustaan
Seuraava artikkeliOn mitä odottaa