Valokeilassa jatkaa heijastustaan

Maiju Tawast lausumassa runojaan Tapuli tanssii, runoilee ja soi -tapahtumassa. Kuva Ilona Burtsoff

Kolmivuotinen kulttuurihanke Valokeilassa Koillinen vuosina 2019-2021 on poikinut elävää taidetta ja kulttuuria Tapulikaupungin asukastilaan vielä hankkeen päätyttyäkin. Samalla on käynnistymässä uusi kulttuuriprojekti.

Vuosia kaivatussa ja vihdoin vuoden 2021 elokuussa avatussa Tapulin Asukastilassa Maatullinraitilla on nyt vilkasta toimintaa ja tarjolla on myös taidetta. Tila on avoinna kaikille keskiviikkoisin klo 10-14, mutta siellä on toimintaa muinakin päivinä. Tilassa kokoontuu muun muassa kepparikerho ja tyttöjen talo. Lisäksi erilaisia alueen toimintoja ja tapahtumia järjestetään sekä Asukastilassa, että sen edustalla. 

Parhaillaan esillä on syyskuussa 2021 Tapuli tanssii, runoilee ja soi -tapahtumassa nähdyt Marjut Tawastin runolakanat, joissa kuvataan Tapulin tunnelmia ja elämää.

Maaliskuussa on koettu myös kohtaamisia runoilijan kanssa 2.3. ja 9.3. klo 12-14 ja tulossa on 23.3. kello 18 Tapulin runoilta, jossa esiintyy kolme paikallista kirjoittajaa Tawastin lisäksi Sinikka Vepsä, Ulla Welin.

Valokeilassa Koillinen -hankkeen jälkeen nyt on alkamassa uusi Helsingin kaupungin rahoittama kolmivuotinen kulttuuriprojekti muun muassa UrbanArt-kollektiivin ja Suomen Barokkiorkesteri Fibon kanssa. Tulossa on kaupunkitaidetta, jättimuraali, sekä klassista musiikkia.

Vuodesta 1978 Tapulissa asunut, kulttuurihankkeissa mukana oleva Maiju Tawast kertoo, että kevään edetessä myös ulkotiloissa  alkaa tapahtua uuden kulttuuriprojektin merkeissä. Tapuli runoilee, maalailee ja soi.

Yhteistyössä kulttuurisessa toiminnassa ja työpajoissa sekä monissa hankkeissa ovat alueen monet paikalliset toimijat, kuten kirjasto, nuorisotalo ja seurakuntakoti.

TL

Sateenkaari

Tapulin talojen välissä

asfaltti laulaa sateessa,

lapsi tanssii lätäkössä.

Olen nähnyt tämän lähiön

auringossa ja sateessa

kasvavan, oma lapseni

on leikkinyt ja lähtenyt

maailmalle tanssimaan.

Minä jäin tänne Tapuliin,

kotipaikalleni katsomaan,

kuinka lapset varttuvat,

lätäköissä tanssittuaan.

Sateenkaaren värit

pienessä bensaläiskässä:

Tapulin lippu.

(c) Maiju Tawast

Tapulin asukastilassa järjestetään monenlaista toimintaa, tarjolla on myös taide-elämyksiä.
Kuva Teija Loponen