Lähiö Olkkari edistää yhteisöllisyyttä

Tarja Korkala on yksi Lähiö Olkkarin vapaaehtoistoimijoista. kuva Teija Loponen

Luvassa yhteistä tekemistä ja seuraa sitä kaipaaville

Malmilla on aloittanut toimintansa Lähiö Olkkari, jonka tarkoitus on tarjota kävijöille osallisuutta ja ehkäistä syrjäytymistä.  Uudenlaista Lähiöpäivää vietetään kuun lopulla ja vanha tuttu ok-kerho mielenterveyskuntoutujille ja päihdetoimijoille jatkuu maaliskuussa.

Lähiö Olkkari Ry on kaikille avoin olohuone, joka pyrkii toiminnallaan olemaan monipuolisesti yleishyödyllinen ja edistämään yhteisöllisyyttä. Yhdistyksen takana on ihan tavallisia lähiöläisiä, osa Malmin tienoilta, osa vähän kauempaa.

Tarkoitus on tulevaisuudessa tukea monipuolisemmin erinäisistä syistä heikomassa asemassa olevia, kertoo yksi yhdistyksen vapaaehtoisista toimijoista, Tarja Korkala.

Lähiö Olkkari on avoin täysi- ja työikäisille helsinkiläisille ja sen toimintaa pyöritetään toistaiseksi täysin vapaaehtoisvoimin. 

Kaipaamme lisää ihmisiä mukaan toimintaan ja tarjoamme osallisuutta myös vapaaehtoistyön merkeissä sitä kaipaavalle, kertoo Tarja. Lisätietoja saa häneltä numerosta 0440255416.

-Tavoitteemme on lisäksi lähestyä ihan tavallisia nuoria aikuisia tämän vuoden aikana ja tarjota heille mukavaa toimintaa ja tapahtumia sekä olla tarvittaessa välikätenä myös heidän tarvitsemiensa palveluiden tarjoajien kanssa, valaisee Korkala. 

Lähiö Olkkarin kevään lähiöpäivien ensimmäinen lauantaitapahtuma käynnistyy 26.2. klo 16 osoitteessa Pekanraitti 16, Varustamon tiloissa.

-Lähiöpäivät on tarkoitettu aikuisille mukavan lauantaialkuillan viettoon, kertoo Tarja.

Lauantain tapahtuma käynnistyy kierrätystempauksella kello 16. Tempaukseen voi osallistua vaihtamalla tuotetta toisen kierrättäjän kanssa tai lahjoittamalla sen sitä tarvitsevalle. Kierrätyspöydän voi varata sähköpostitse osoitteella niina.brusila@lahio-olkkari.fi, ja siitä voi kysellä lisää numerosta 0440255416. Tarja toivoo erityisesti, että hauska vaihtari/ lahjoituskierrätys keräisi runsaasti osallistujia. Kierrätystempauksen jatkona ravitsemusterapeutti Marianna Hölttä luennoi kello 17 ruokavalion merkityksestä hyvinvointiin. 

Lähiöpäiville siirtyy vanha kässäpaja, jonne ovat kaikki neulomisesta kiinnostuneet tervetulleita. Luvassa on myös pientä kahviotoimintaa.

Ensimmäisten lähiöpäivien osallistujien kesken arvotaan kaksi teatterilippua 10.3. Ryhmäteatteriin katsomaan Peggy Pickit näkee Jumalan kasvot -näytökseen sekä 20 euron lahjakortti S-ryhmän kauppaan.

Elokuussa on luvassa jotain odottamisen arvoista, sillä silloin Malmille tulevat Tommy Hellsten ja Mikko Harju kohtaamaan malmilaisia.

Jo aiemminkin toiminut Ok-kerho käynnistyy sekin taas maaliskuussa osoitteessa Kirkonkyläntie 2.

Ok-kerho on toiminut 2017 helmikuusta alkaen täysin vapaaehtoisperiaattein. Toiminta on tarkoitettu elämän haasteita kohdanneille, mielenterveyskuntoutujille, sekä päihdetoipujille. Toiminta perustuu vertaistukeen sekä toiminnalliseen tekemiseen. Kerho on saanut vastaanottaa myös mielenkiintoisia vieraita, niin artistivieraita, kuin muidenkin alojen ammattilaisia. Olemme viettäneet monta hyvää yhteistä iltaa ja hetkeä yhdessä, iloitsee Tarja Korkala.

Hän toivottaa lämpimästi uudet tulijat tervetulleiksi matalan kynnyksen kerhoon.

-Tule sellaisena kuin olet. Kun pääset tutustumaan muidenkin tarinoihin niin tiedät, että et ole yksin haasteiden kanssa. Vertaistuessa on voimaa. Jakamalla asioita saatat saada vertaistuesta uusia näkökulmia asioihin, sekä uusia ystäviä.

Lähiö Olkkarilla on OK-kerhon lisäksi toimintaa eri kohderyhmille. Kävelyhetket jatkuvat joka toinen tiistai (8.3.) kello 18 Kirkonkyläntie 2:sta ja yhteiskristillisessä toiminnassa vietetään yhteysiltaa keskiviikkoisin klo 18-20. Tukipuhelin toimii tiistaisin klo 16-18, silloin kokemusasiantuntija soittaa sähköpostipyynnön lähettänelle.

Älä jää yksin, lähde mukaan nyt kun toiminta taas käynnistyy, rohkaisee Tarja Korkala kaikkia.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTalven huippu
Seuraava artikkeliKoillisen asemien ilmettä parannellaan