Koillisen asemien ilmettä parannellaan

Malmin aseman portaikko ja kulkuputki tullaan kunnostamaan asemien face-lift -hankkeessa. Kuvakaappaus Uutta Koillis-Helsinkiä verkkotapahtumasta

Pääradan asemien ympäristöä tullaan tänäkin vuonna ehostamaan erilaisin pienehköin toimin. Tapanilan asema sai jo alkusyksyllä väriä asemalaiturin tuulensuojiin.

Helsingin kaupunki toteuttaa yhteistyössä Väyläviraston kanssa pääradan asemien face-lifit hankketta.

Hanke käynnistettiin, koska pääradan varteen, Käpylän ja Puistolan välillä oleville asemille kaivataan kunnostusta. Käyttäjien antamassa palautteessa asemia on kuvailtu ankeiksi, epäviihtyisiksi ja myös turvattomiksi.

-Asemien kunnostamisen suunnittelussa riittää haasteita, sillä  toteutuksen tulee kestää ilkivaltaa, muistuttaa projektipäällikkö Johanna Himberg.

Varsinaista toteutusaikataulua ei hankkeessa ole, mutta pienet kunnostustoimet jatkuvat keväällä. Osa kunnostustöistä tehdään tänä vuonna, osa kenties vasta ensi vuoden puolella.  

Jo toteutetuista hankkeista näkyvin on Tapanilan asemalaiturin odotuspenkkien tuulensuojien teippaukset. Ne ovat saaneet värikkäät kuvioinnit pintaansa.

Tapanilan aseman edustalla Päivöläntiellä oleva istutusallas tullaan korvaamaan suuremmalla altaalla, johon tulee sekä ikivihreitä kasveja että näyttäviä kausi-istutuksia kesäkaudelle.

Listalta löytyy myös muun muassa Pukinmäen eteläisen eli Jalmarinpolun sisäänkäynnin ympäristön jäsentäminen. Siellä tullaan uusimaan kasvillisuutta, samoin pintamateriaaleja uusitaan ja näillä keinoin on tarkoitus saada viihtyisyyden lisäksi myös turvalliuuden tunnetta parantumaan. Lisäksi  Rälssintien päähän lisätään muutamia pysäköintipaikkoja.

Malmi on Koillisen asemista se eniten käytetty ja eniten palautetta tuottava. Malmin uudet portaat ja hissi on jo toteutettu, mutta niitä kaikki kulkijat eivät parannuksina pidä. Moni olisi mieluummin suonut liukuportaiden säilyvän ja että ne olisi katettu lumen ja sateiden aiheuttamilta haitoilta.

Nyt Malmille on tulossa sekä portaisiin, että kulkuputkeen Malmin peruskoulun oppilaiden ideoimia tekstejä ja piirustuksia teemalla Unelmien Malmi.  Malminkaarelle johtava portaikko myös kunnostetaan, jolloin siitä tulee viihtyisämpi ja sen myötä tavoitteena on myös, että se olisi turvallisemman tuntuinen.

Puistolassa puolestaan aseman alikulun ilme uudistetaan, tunnelin seinät puhdistetaan, niiden ilmettä yhdenmukaistetaan ja lisäksi pidetty junamuraali kunnostetaan.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliLähiö Olkkari edistää yhteisöllisyyttä
Seuraava artikkeliKuuluiko hälytyssireenin ääni?