Toista sataa ennakkokysymystä Uutta Koillis-Helsinkiä -verkkotilaisuuteen

Puistolan koulujen tilanteesta toivotaan tietoa. Korjataanko vanhat, jotta parakeista päästään eroon? Kuva Teija Loponen.

Miten Koillinen tulee lähivuosina kehittymään, siitä kerrotaan Uutta Koillis-Helsinkiä –verkkotilaisuudessa helmikuun alussa. Illassa esitellään Malmin, Pukinmäen, Viikin, Pihlajamäen, Tapanilan, Suutarilan ja Puistolan ajankohtaisia suunnitelmia.

Verkkotilaisuudessa kaupungin asiantuntijat pitävät tiiviitä esityksiä siitä, kuinka kollinen Helsinki muuttuu tulevina vuosina. Asukkaat puolestaan ovat saaneet jo etukäteen esittää kysymyksiä iltaan ja niitä kertyikin kyselyn aukioloaikana pitkälti toista sataa. Kysymyksiä saa esittää myös itse verkkotapahtumassa chatin kautta.

Tilaisuus alkaa 2.2. kello 17 Malmin ajankohtaisilla asioilla. Malmin keskustan suunnittelu jatkuu ja illassa esitellään muun muassa Malmin uuden sairaalan suunnittelua, Pikitehtaan kortteleita ja kerrotaan Ylä-Malmin torin uudistamisesta. Malmin lentokentän alueella on valmisteilla useita kaavahankkeita kuten Kiitotien korttelit, Sunnuntaikorttelit ja Sunnuntaipalstojen suunnitteluperiaatteet sekä katu- ja puistosuunnitelmia. Tilaisuudessa kerrotaan myös Malmin lentokentän rakentamisen tilannekatsaus ja sen avaamisesta virkistyskäyttöön.

Kello 18.10 eteenpäin aiheina ovat Pukinmäen, Viikin, Pihlajamäen, Tapanilan, Suutarilan ja Puistolan ajankohtaiset asiat. Asialistalla on esimerkiksi Kotinummenpuiston ja radan lähistön uudet asunnot, Pukinmäen suunnitteluperiaatteet ja kaavahankkeesta saatu palaute sekä Viikinrannan-Lahdenväylän osayleiskaava, jonka aineisto tulee nähtäville tänään.

Kerro kantasi -kyselyssä asukkaat esittivät kysymyksiä laidasta laitaan Vilma-ratikan rakennusaikataulusta Malmin lentokentän suojeluun.

Yksi kysymys koski uusien asukkaiden erityistarpeita. Siinä tiedusteltiin, että kun Helsinki kasvaa pitkälti maahanmuutolla, onko huomioitu myös erilaisten uskonnollisten tilojen rakentamistarve.

Tapaninvainioon kysymyksissä toivottiin uimapaikkaa myös koirille sekä koirapuistoa, Pukinmäessä toiveena oli liityntäpysäköinnin lisääminen ja lasten koulumatkan turvaaminen vilkkaasti liikennöidyillä kaduilla.

Malmin kohdalla asukkaita kiinnostaa, miten Ylä-Malmin tori kunnostetaan ja mitä tapahtuu vesialtaalle ja Malmiveistokselle. Samaten Malmin puistojen kohtalo ja liikuntapaikat nousivat esiin.

Puistolasta kysymyksiin nousi hiekkateiden asvaltointi, puiden istutukset sekä Nummitien päiväkodin tontin tulevaisuus. Päiväkotipaikoille olisi tarvetta. Puistolan koulujen tilanne herätti myös kysymyksiä. Suuntimopuistoon toivottiin luistinrataa ja Suuntimotielle hidastetöyssyjä koulun luo. Myös kiertoliittymä katsottiin tärkeäksi Suuntimotien ja Tapulikaupungintien risteykseen.

Jakomäestä tiedusteltiin Rutikan ulkoilualueen ja uimapaikan rakentamisaikataulua sekä Vilman ulottamista Jakomäkeen ja sieltä Vantaalle. Täydennysrakentamisesta oli monta kysymystä.

Suutarilassa kaivattiin vauhtia jo luvattujen kuntoportaiden rakentamiseen, samoin Alppikylässä.

Siltamäen ostari, sen tulevaisuus ja aikataulut kiinnostivat ja Siltalanpuiston rakentamisen edistymisestä kaivattiin myös tietoa.

Pihlajamäessä toivottiin lisää roska-astioita etenkin koirien jätöksille, sekä kirjastoa tai monitoimitaloa ja luistelukenttää. Leikkipuisto Maasälpää haluttaisiin kehitettävän ja ostarin alue tulisi saada viihtyisäksi ja turvalliseksi. Meluaidat olivat useammankin toivelistalla.

Viikinmäkeen Maarianmaan kentälle haluttaisiin luistinrata sekä  leikkipuistoon kuntoilulaitteita aikuisille. Myös koirapuistoa Viikinmäessä kaivataan.

Pohjoisbaanaa haluttaisiin yhä kommentoida linjausten osalta ja myös sen rakentamisaikataulusta nousi kysymyksiä.

Illan tarkempi ohjelma ja liittymislinkki löytyy Helsingin kaupungin verkkosivulta hel.fi/asukastilaisuudet

Teija Loponen