Ulos nauttimaan

Loppuvuosi ja uuden vuoden alku tarjosivat pienen lumipeitteen ja sopivasti pakkastakin, jotta lomailevat koululaiset pääsivät nauttimaan pulkkamäen riemuista, luistelusta ja hieman hiihdostakin. Valmiita latuja ei alkuvuodesta vielä ollut, mutta itse tehtyjä ladunpohjia näytti löytyvän ainakin Vantaanjoen varresta ja jokunen pätkä muuallakin.  Luistinratoja kaupunki jäädytti ilahduttavasti koulujen läheisille kentille ja puistoihin koko perheiden iloksi. Pukinmäen tekojäälle kun eivät kaikki luistelusta innostuneet mahdu ja Jakomäen tai Suutarilan suunnalta sinne olisi aikamoinen matkakin.

Muutaman asteen pakkasissa on mukava ulkoilla. Väkeä oli runsaasti viikonloppuna liikkeellä, osa sauvojen kanssa, monet koko perheen voimin tai kaveriporukoiden kesken. Ulkoilu on nyt entistäkin suositumpaa, kun sisälajit ovat aikuisilta kiellettyjä. Kävelijöiden lisäksi sunnuntaina näkyi suksien kanssa liikkuvia sekä paljon pyöräilijöitä. Läskipyörillä ajettiin myös Vantaanjoen jäällä. Ulkoilu on monin tavoin hyvinvointia lisäävää. Etenkin luonnon keskellä ulkoilu auttaa palautumaan stressistä ja parantaa mielialaa. Niiden myötä verenpaine alenee ja sydämensyke tasoittuu. Näistä syistä kaupunkiluonnon, olivatpa ne metsiä tai rantamaisemia, merkitys on todella tärkeä.

Ulkoilu on monin tavoin hyvinvointia lisäävää.

Sosiaalisessa mediassa on kovin kyselty tulentekopaikkoja. Niitä ei täällä vielä ole tarjolla, mutta OmaStadin ehdotuksissa nekin ovat olleet esillä. Ties vaikka ensi talvena voisi Vantaanjoen varressa makkaraa nuotiolla paistaa. Nuotiopaikka olisi mainio retkikohde perheiden lisäksi päiväkoti- ja koululaisryhmille. Toinen mitä on kaivattu jo pidempään, ovat wc-tilat ulkoilijoille. Lentokentän ja Vantaanjoen ulkoilureittien varressa ei juuri kahvilatoimintaa ole, siksi ei ole myöskään wc-tiloja tarjolla. Vanhankaupunginlahden kaltainen Helsinki-huussi sopisi myös Vantaanjoen varteen. Lähellä matonpesupaikkaa ja viljelyspalstoja se palvelisi suurta joukkoa ihmisiä. Ehkäpä omatoimisiin ulkoilijoihin ryhdytään jossain vaiheessa panostamaan yhä enemmän.   

Edellinen artikkeliKoillisen valtuutetut eivät turhia lupaile
Seuraava artikkeliMarja-Leena Kajanderin näyttelyssä puu sai seurakseen tekstiiliä