Koillisen valtuutetut eivät turhia lupaile

Valtuutetut puurtavat yhdessä asukkaiden hyväksi

Vuoden alun kunniaksi kysyimme alueemme kaupunginvaltuutetuilta muun muassa mikä oli viime vuonna parasta ja mitä tavoitteita heillä on alkaneelle vuodelle. Alla kysymykset ja vastaukset.

1. Teitkö jonkin uuden vuoden lupauksen, minkä, tai miksi et?

2. Mikä oli parasta, mitä sinulle vuonna 2021 tapahtui?

3. Mitä koet saavuttaneesi/saaneesi aikaan valtuutettuna viime vuoden aikana?

4. Mitä tavoitteita sinulla on vuodelle 2022?

Terhi Peltokorpi

Suutarila, Keskusta

2. Erityisen kiitollinen olen siitä, että kukaan läheiseni ei ole sairastunut vakavasti koronan vuoksi. Äänestäjiäni haluan kiittää luottamuksesta kuntavaaleissa, kun minut valittiin uudelleen kaupunginvaltuustoon.
3. Olemme yhdessä koillishelsinkiläisten valtuutettujen kanssa pitäneet esillä useita asuinalueemme tärkeitä asioita. Tätä pitää jatkaa. Valtuustostrategiaan kirjattiin lukuisia valtuustoseminaarissa esille nostamiani asioita Helsingin kehittämisestä ja palveluiden parantamisesta. Tavoitteena on, että ne toteutuvat tämän vaalikauden aikana. Olen vienyt eteenpäin asukkaiden toiveita ja huolenaiheita koskien esimerkiksi terveyspalveluita ja varhaiskasvatusta. Moni ongelma on korjaantunut palautteen myötä.
4. Toivon, että saisimme palautettua kotihoidon tukeen kuntalisän ja parannettua varhaiskasvatuksen tilannetta. Lähipalveluiden säilyttäminen ja ikääntyneiden hoivan parantaminen ovat minulle tärkeitä. Toivon, että kaupungin päätöksenteossa kuullaan paremmin kaupunkilaisia ja jokaisella olisi mahdollisuus osallistua itseään koskevien asioiden kehittämiseen.

Teija Makkonen

Tapulikaupunki, PS

1. Koska työmäärä on kuntapolitiikan myötä lisääntynyt, lupaan pitää huolta hyvinvoinnistani ja jaksamisesta muun muassa liikkumalla säännöllisesti ja terveellisellä ruokavaliolla.

2. Kuntavaalit värittivät vuotta 2021, joten olen hyvin tyytyväinen, että kova työ tuotti positiivista tulosta. 

3. Uudelle valtuutetulle viime vuosi oli lähinnä sisäänajoa kuntapolitiikkaan. Olen osallistunut aktiivisesti valtuuston ja lautakunnan kokouksiin, ja ehtinyt tekemään jo yhden valtuustoaloitteen jalkapallohallin rakentamisesta Tapulikaupungin liikuntapuistoon. 

4. Jatkaa etenkin Koillis-Helsingin äänen ylläpitämistä päätöksenteossa.

Björn Månsson

Tapanila, RKP

1. En harrasta uudenvuodenlupauksia, yritän aina vain tehdä parhaani sekä yksityiselämässä että luottamustehtävissäni.

2. Että sain jo kolmannen kerran äänestäjien luottamuksen jatkaa kaupunginvaltuustossa. Erityisesti täällä omassa Koillis-Helsingissä sain paljon ääniä myös yli ns. kielirajan.

3. Yksin ei juurikaan saavuta mitään suurempaa, mutta ryhmäni puheenjohtajana olin mukana budjettineuvotteluissa, joissa saimme aikaan tasapainoisen budjetin  – ei vain teknisessä mielessä vaan myös poliittisessa, kun viisi puoluetta kokoomuksesta vasemmistoliittoon oli mukana sovussa. Siinä tuli ”jokaiselle jotakin”, niin kuin laajassa sovussa kuuluukin.

4. Jatkan taisteluani Malmin lentoaseman puolesta, vaikka aika synkältä näyttääkin. Aluehan on myös Koillis-Helsingin viher- ja virkistysalue, jonne mahtuisi kyllä sekä yksi toimiva kiitorata että asuntojakin laidoille.

Sinikka Vepsä

Puistola, SDP

1. Lupasin itselleni järjestää enemmän aikaa liikuntaa ja kuntoilua varten.
2. Olin toivonut oman osaamisalani sosiaali- ja terveyslautakunnan luottamushenkilöpaikkaa ja ilokseni tulin valituksi tähän lautakuntaan samoin kuin sosiaali- ja terveysjaoksen varapuheenjohtajaksi.

3. Valtuustotyö on yhteistyötä ja omiksi saavutuksiksi on hankala nimetä mitään. Alueen valtuutettujen ja lähiverkostojen kanssa saimme vihdoin Tapuliin kauan kaivatun asukastilan. Suutarila saa kuntoportaat. Monet aloitteet tuottavat tulosta viiveellä. Tästä esimerkkinä vuoden 2019 aloitteeni hoiva-avustajien palkkaamiseksi Seniorikeskuksien ja palvelutalojen ryhmäkoteihin. Viime vuonna heitä on palkattu runsaasti lisää. Tästä olen todella iloinen. Hoitohenkilöstö voi keskittyä työhön, johon heidät on koulutettu hoiva-avustajien huolehtiessa kodinomaisista työtehtävistä.
4. Tärkeimpiä tavoitteitani on yhteistyössä kehittää terveysasemien toimintaa ja helpottaa lääkärille ja tutkimuksiin pääsyä. Valtuustotasolla on kiire miettiä keinoja hoitoalan ja varhaiskasvatuksen henkilöstön resurssipulan korjaamiseksi, työolosuhteilla ja palkkakehityksellä on tärkeä merkitys. Tavoitteitani on ikäihmisten hoidon, kotihoidon, sekä lasten ja nuorten mielenterveyspalveluiden saatavuuden parantaminen.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKankarepuiston ja Latokartanon kouluille lisärahaa lukutaidon vahvistamiseen
Seuraava artikkeliUlos nauttimaan