Yllätyksiä

Arjessa kohdataan sekä ikäviä, että mukavia yllätyksiä. Ikävinä yllätyksinä on monille viimeisen vuoden aikana saattanut tulla koronapandemian elämään mukanaan tuomat rajoitukset, naapurustoon liittyvät kaavamuutokset tai lähitontilla rakentamisen aiheuttama jatkuva meteli. Noita rakennustyömaita täällä juuri nyt riittää lähes kaikissa kaupunginosissa. Iloisiin yllätyksiin kuuluvat muun muassa Tapanilan aseman laiturien koristellut istuinkatokset, hankkeet kohentaa Malmin keskustan ympäristöä sekä lisääntyneet puistojen penkit. Esimerkiksi Hiidenkivenpuistoon on tuotu uusia penkkejä kulkijoiden iloksi.

Oli hienoa kuulla, että tekemäämme tiedonvälitystyötä arvostetaan.

Sunnuntaina koittaa ensimmäinen adventtisunnuntai. Siitä käynnistyy ainakin partiolaisten adventtikalenterin ostaneille luukkujen avaus, oikeassa adventtikalenterissahan luukkuja on jo ensimmäisestä adventista lähtien. Joulukuun alusta lähtien pyörähtävät käyntiin myös Puistolan ja Tapanilan elävät adventtikalenterit erilaisine yllätysohjelmineen. On hienoa, että vanhoilta asuinalueilta löytyy ihmisiä, jotka haluavat ilahduttaa ja yllättää muita järjestämällä yhdeksi illaksi jonkin pienen ohjelmanumeron. Elävät adventtikalenterit ovat upea osoitus siitä, kuinka voi vapaaehtoisena toimia omassa kyläyhteisössä hengenluojana. Todellinen yllätys, ja hyvin iloinen sellainen, oli perjantaina Helsingin Yrittäjät – Pohjois-Helsinki ry:n julkistama Koillis-Helsingin Lähitiedon valinta Vuoden Pohjois-helsinkiläiseksi yritykseksi. Oli hienoa kuulla, että paikallislehden merkitys asukkaille ja yrittäjille huomataan ja tekemäämme tiedonvälitystyötä arvostetaan. Meille paikallislehtenä pienetkin täkäläiset uutiset ovat isoja, sillä tiedämme, että niitä eivät alueen asukkaat välttämättä mistään muusta mediasta löydä. Pienistäkin asioista kertominen on meidän työtämme. Sen opetti minulle jo yli kolmekymmentä vuotta sitten oppi-isäni, MaTaPuPu-lehden perustaja Heimo, Hemppa, Laaksonen. Hänelle siis isot kiitokset kaikesta opista ja tuesta lehdellemme.

Edellinen artikkeliMalmille suunnitteilla kaksi uutta kerrostaloa
Seuraava artikkeliEräviikinkien miehillä opittavaa naisista