Onnea isät ja isähahmot!

Tuleva viikonloppu on monenlaista touhua täynnä. Ensin lauantaina kaikki halukkaat voivat suunnistaa Puxun rasteilla tutustuen alueen toimijoihin ja heidän keksimiinsä ohjelmanumeroihin. Sunnuntaina sitten juhlitaan isukkeja. Kuinkahan moni tenava onkaan odottanut innolla, että pääsee antamaan päiväkodissa tai koulussa askartelemansa kortin tai lahjan omalle isälleen. Isän ohessa sunnuntaina voidaan juhlistaa myös kaikkia isähahmoja, joita saattavat olla niin uusioisät, kuin erilaiset sukulaismiehet tai vaikkapa vapaaehtoistoiminnan kautta perheiden tukena olevat miehet. Oma vaari on myös monelle lapselle todella tärkeä henkilö ja esikuva.

Eilinen oli jännittävä päivä Malmin seurakuntalaisille ja neljälle kirkkoherranvaaleissa ehdolla olleelle ehdokkaalle. Eilen tiistaina Malmin seurakuntaneuvosto kokoontui ja päätti, kenestä tuli uusi johtohahmo seurakuntalaisille. Ehdolla oli yksi mies ja kolme naista. Uudesta kirkkoherrasta kerromme ensi viikon lehdessä, tämä lehti kun painettiin jo maanantaina. Johdettavaa uudella kirkkoherralla riittää. Malmin seurakunnassa on noin 50 000 jäsentä ja seurakunnan alueella asuu noin 100 000 ihmistä. Työntekijöitä seurakunnalla on tällä hetkellä noin 85, kirkkoja kuusi ja seurakuntakoteja kolme.

Viimeisen vuoden ajan yhdistysten sääntömääräiset kokoukset on jouduttu järjestämään verkossa. Nyt vihdoin kokoontumisrajoitusten purkamisen seurauksena vuosikokouksia ja asukasiltoja voidaan taas järjestää. Nyt niitä pidetäänkin oikein roppakaupalla ja samalla yritetään myös houkutella uutta verta mukaan yhdistystoimintaan. Kaikki vapaaehtoistoiminta kaupunginosaseuroista erilaisiin harrastustoimintoihin kaipaa jatkuvasti uusia käsiä ja uusia ideoita toteuttamaan omaan asuinaluetta hyödyttävää toimintaa.  Jos ylimääräistä aikaa on, kannattaa pohtia, mikä olisi itselle mieluisin vaihtoehto lähteä mukaan. Vapaaehtoistoiminnassa pitää paikkansa vanha sanonta, että antaessaan saa.

Liput hulmuamaan isänpäivänä!

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliEeva-Liisa Manner juhlinnan aiheena
Seuraava artikkeliSunnuntaipalstojen suunnitteluperiaatteita tarkastellaan