Eeva-Liisa Manner juhlinnan aiheena

Eeva-Liisa Manneria juhlistavat konsertillaan Anna-Mari Kähärä, Jussi Tuurna, Sara Puljula ja Janne Marja-aho.

Eeva-Liisa Manner -seura on juhlistamassa Mannerin 100-vuotissyntymäpäivää vuonna 2021 monin eri tavoin. Juhlavuoden otsikko on Muiston pysyvyys Mannerin runon mukaan.

Kirjailija Eeva-Liisa Mannerin syntymästä tulee joulukuussa 2021 kuluneeksi sata vuotta. Manner oli suomalaisen kirjallisuuden merkittävä lyyrikko, modernismin uranuurtaja ja kehittäjä. Hän oli myös näytelmäkirjailija, prosaisti, esseisti ja kymmenien klassikoiden suomentaja. Hänen läpimurtoteoksenaan pidetään kokoelmaa Tämä matka (1956).

Mannerin merkitys Suomen kulttuurielämään on aikanaan ollut merkittävä ja hänellä on ollut vaikutusta myös moniin nykykirjailijoihin.
Eeva-Liisa Manner -seura on viidentoista vuoden ajan järjestänyt kahdesti vuodessa kirjailijan elämäntyötä ja teoksia esille tuovia sekä monipuolisesti syventäviä tilaisuuksia.

Juhlavuoteen liittyen järjestetään Malmitalolla Musiikkia valosta ja vedestä -konsertti. Konsertin toteuttavat säveltäjä-pianistit Anna-Mari Kähärä ja Jussi Tuurna, basistina on Sara Puljula ja konsertin laulujen tulkitsee säveltäjien lisäksi laulaja-tanssija-näyttelijä Janne Marja-aho.

Ennen konserttia kello 17.00 toteutetaan lukutapahtuma Mannerin runoista.

Mannerista henkilökuvan julkaiseva Marja-Leena Tuurna avaa Mannerin ennen julkaisemattomia kirjeitä psykiatri Sole Raevuori-Nallinmaalle. Kirjeisiin liittyviä runoja lukee Malla Kuuranne.

Eeva-Liisa Manner -seura on viidentoista vuoden ajan järjestänyt kahdesti vuodessa kirjailijan elämäntyötä ja teoksia esille tuovia sekä monipuolisesti syventäviä tilaisuuksia.

Teija Loponen

Musiikkia valosta ja vedestä 13.11. Malmitalolla kello 19, liput alkaen 17.50.

Edellinen artikkeliYhteistyössä on voimaa – ruokahävikki vähemmäksi
Seuraava artikkeliOnnea isät ja isähahmot!