Satu Laitinen johtaa vireää moottoripyöräkerhoa Tapanilassa

Satu-Laitinen
HMPK-moottoripyöräkerhoa luotsaa Satu Laitinen. Kuva Heimo Laaksonen

Nyt on varmoja kevään merkkejä ilmassa! Yksi niistä ovat moottoripyörät. Tapanilassa vuodesta 2003 kerhotilaa pitänyt Helsingin Moottoripyöräilijäkerho HMPK kevätkokousti koronaturvallisesti ulkotilassa. 185 jäsenen kerho on valmiina yhteiseen ja monipuoliseen ajokauteen.

Vuonna 1973 perustettu HMPK on yksi suurimmista moottoripyöräilyä harrastavista kerhoista pääkaupunkiseudulla. Perinteisesti miesvaltaisista harrastajista koostuvan kerhon puheenjohtajana on vuoden ajan toiminut Satu Laitinen.

Vanha Tapanilantie 77:ssä tyyssijaa pitävän motoristikerhon jäsenkunnassa on noin 20 naista. Puheenjohtaja Laitinen kertoo olleensa jäsenenä reilut 10 vuotta. Satua kiidättää hiljattain hankittu 800 kuutioinen Honda.

Miltä keski-iältään viidenkympin paikkeilla oleva miesvaltainen jäsenkunta näyttää puheenjohtajan silmin?

-Oikein mukavia nämä ovat, lepsukoita ja kuuntelevat, kuuluu Sadun naseva määritelmä hymyn kera.

HMPK ei ole vain yhden merkin ympärille kasvanut moottoripyöräkerho.

-Emme ole merkkikerho, vaan jäsenillämme on kaiken merkkisiä moottoripyöriä. Autamme aina pulassa olevia, merkki ei ole etusija. Arvostamme kaikkia, määrittelee vuodesta 1987 kerhon jäsenenä ollut Ilpo Alanko.

HMPK on Suomen Moottoriliiton jäsen ja tältä pohjalta kerho saa kaupungilta vuotuisesti pienehkön tila-avustuksen. Muuten sen talous pohjautuu kohtuullisiin jäsenmaksuihin ja aktiviteettituloihin.

Kerholla on Tapanilassa mukavan tilavat puitteet. Jäsenillä on käytössään liki täydelliset huoltotilat ammattityökaluilla. Talvisäilytykseen mahtuu premiumpaikoille 28 pyörää, ja lisäksi yhdistys on vuokrannut muualta jäsenilleen erillisen pyörien talvisäilytystilan. Jokaisesta pidetään huolta hyvällä yhteishengellä.

Kevätkokousväki toivottaa uusia jäseniä tervetulleeksi porukoihinsa, etenkin nuoria toivotaan mukaan.

-Moottoripyöräily on hyvä harrastus, ja samalla tutustuu uusiin ihmisiin, kiteyttää Satu Laitinen.

Helsingin Moottoripyöräilijäkerho HMPK on mallikkaasti hoidettu harrasteyhteisö. Toimintaa on roppakaupalla. Poimintoina vaikkapa kerhoillat, naistenillat, hohtokeilailu, erilaiset kokoontumisajot, kilpailujärjestelyt, vierailut vaikkapa Baltiaan ja kauden päättäjäiset.

Lähin aktiviteetti on lauantaina 12.6, jolloin kerho järjestää Poker Run-tapahtuman Helsinki-Uusimaa -seudulla. Kyse on perinteestä, jossa kolme ”parasta kättä” palkitaan. Elokuun lopulla, 28.8., HMPK on yhden koronavälivuoden jälkeen järjestämässä Tattarisuon karting-radalla viritetyille mopoille tarkoitetun Helsinki Mopo GP:n.

Kerholaisille Tapanilan tukikohdan nimi on Torppa, jossa voi tehdä muutakin kuin vain rassata omaa prätkää ehommaksi. Oleskelutilassa jäsenet voivat rentoutua tietokoneen, digi-tv:n, tai biljardipöydän parissa. Viihtyisyyttä lisää myös keittiö ja virvokeautomaatti. Torpalle on tilattu yleisimmät MP-alan lehdet.

Lisätietoja HMPK-kerhon toiminnasta Tapanilassa seuran kotisivulta ja sähköpostitse puheenjohtajalta, www.hmpk.fi, pj@hmpk.fi.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliKaupunkipyörät saapuivat
Seuraava artikkeliHöpsönä koirista