Valppaana

Koillis-Helsingissä tapahtuu nyt suunnittelu- ja kaavoitusrintamalla paljon. Viikko sitten pidetyssä Uutta Koillis-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa kuultiin monista uusistakin suunnitelmista, joista tulemme lähiviikkoina myös lehdessä kertomaan. Täällä tullaan rakentamaan paljon niin Malmilla, Pukinmäessä, Tapanilassa, Suutarilassa kuin Jakomäessäkin. Ja pienempää täydennysrakentamista tapahtuu lisäksi kaikissa muissakin kaupunginosissamme. Koulu- ja päiväkotiverkko on sekin muuttumassa reippaasti monissa kaupunginosissamme, kaupungin tahtotilana ovat isot yksiköt. Suunnitelmia kannattaa seurata valppaasti.

Monesta suunnitelmasta saa juuri nyt kertoa mielipiteitään.  Mielipiteen kertominen on tärkeää, jotta kaupungin päättäjille syntyy näkemys siitä, millaisessa paikassa asukkaat haluavat jatkossa asua ja mitä palveluita he katsovat tarvitsevansa. Niistä sitten toivottavasti saadaan muokattua jonkinlainen kultainen keskitie. Kaikkia ristikkäisiä toiveita ei mitenkään voi täyttää, mutta jos selkeä enemmistö asukkaista on jostain asiasta samaa mieltä, pitäisi sillä olla painoarvoa suunnitelmien viimeistelyssä. Muutoinhan mielipiteiden kysely olisi aivan turhaa.

Valppaana kannattaa olla myös kuntavaaliehdokkaiden suhteen. Heidän kantojaan eri asioihin kannattaa kysellä ja samalla pohtia, mitä ehdokkaat todellisuudessa pystyvät antamistaan lupauksista pitämään. Meillä on lehdessämme nyt jo muutaman viikon ajan esitelty paikallisia ehdokkaita ja esittely jatkuu edelleen. Paikallisen ehdokkaan valinta on Koillisen kehittämisen kannalta tärkeä asia. Häneen on myös jatkossa helpompi olla yhteydessä, jos haluaa pyytää apua erilaisten epäkohtien hoitamiseen.

Tänään 12.5. juhlistetaan Snellmanin ja suomalaisuuden päivää. Tuo aikansa kuuluisa filosofi, senaattori, sanomalehtimies sekä myös valtiopäivämies korosti suomen kielen asemaa ja oman rahan saamista Suomelle. Pidetään kaunis suomen kieli arvossaan!

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliLonginojalla tuplaympäristövahinko: Punaista väriä ja jätevettä
Seuraava artikkeliKolmen kerroksen väkeä