Älä anna itsesi kutistua

EveliinaRusi
Eveliina Rusi

Iän myötä ryhtimme ikään kuin pyöristyy. Yläselkä kääntyy helposti kyfoosiin, olkapäät kääntyvät eteen, pää työntyy eteenpäin. Jos nyt kävisit tarkastamassa pituutesi, se olisi luultavasti lyhyempi kuin 18-vuotiaana. Pituudestasi ei oikeasti ole hävinnyt senttiäkään, vaan se on piiloutunut ryhtisi mukana. Poikkeuksena tähän tietysti sairaudet, kuten välilevyjen madaltuma.

Tuttavapiirissäni on esimerkkejä siitä, miten keski-iän jälkeen pituus on kiritty kiinni sen oltua välillä siellä miinuksen puolella. Suorastaan kasvettu siitä nuoruuden mitasta, pelkällä ryhdillä! 

Uskomatonta, eikö totta! 

Kun nyt luet tätä ohjetta, ojentaudu samalla. Tarkasta, että istut istuinluidesi päällä. Jos seisot, ota paino tasaisesti jalkapohjien alle.

Mieti hartialinjaasi. Nosta olkapäät korviin ja pudota ne rentoina alas. Toista liike kolme kertaa jännittämällä oikein kunnolla hartiat ylös ja päästämällä ne ihan rennoiksi.

Ota käyttöösi myös mielikuva. Tunnustele rintalastasi, se on helpompi hahmottaa, kun piirrät itsellesi ikään kuin rajat. Rintalasta on siinä rintakehällä kuin kravatti riippuisi kaulastasi.

Paina sitten hellästi sormellasi rintalastaasi hieman alaspäin. Työnnä sitten vuorostaan 2 cm eteenpäin. Huomaatko eron; miten ryhtisi ojentuu, rintamalinjasi avautuu ja hartiat kääntyvät kuin itsestään taaksepäin.

Ryhdikästä viikkoa!

Liikevinkit Lähitiedon lukijoille antaa Eveliina Rusi Tapanilasta Eveliinanpolulta.
Eveliina on koulutettu hieroja, asahi- ja Ryhtiä- valmentaja sekä hyvinvoinninopas työyhteisöille.
eveliinarusi.fi