Naattiorkesteri synnytti lastenlevyn: Voihan Naatti tarjoaa yllätyksiä

Naattiorkesteri
Naattiorkesteri on juuri julkaissut lastenmusiikin esikoislevynsä. Kuva Heikki Kynsijärvi

Malmilla lapsuutensa ja nuoruutensa asunut musiikintekijä Johannes Haahti on julkaissut helmikuun alussa lastenmusiikkiyhtye Naattiorkesterin kanssa esikoisalbumin.

Naattiorkesteri on kahdeksan muusikon ja musiikkikasvattajan syksyllä 2019 perustama lastenmusiikkiyhtye. Tuore albumi sisältää hauskan kattauksen mukaansatempaavia ja yllätyksellisiäkin uusia lastenlauluja.

-Levyllä kuultava laaja soitinvalikoima, upeat lauluharmoniat sekä taidokkaat sovitukset saavat kyllä koko perheen viihtymään esikoislevymme parissa, arvelee muusikko ja musiikkikasvattaja Johannes Haahti.

Voihan Naatti! -levyllä lorutellaan, liioitellaan, lounastetaan Loiskiaisen kanssa, lennetään avaruuteen ja pysähdytään välillä metsään rauhoittumaan. Joskus sanat voi mennä sekaisin ja pissahätäkin yllättää.

Haahti kertoo, että sanoitukset kumpuavat lasten maailmasta, jossa kaikki on mahdollista. Kappaleiden sävellystyöhön ovat osallistuneet kaikki yhtyeen jäsenet.

Voihan Naatti! -albumilta löytyvä ”Osaatko sinä?”- kappale voitti Vuoden uusi lastenlaulu -sävellyskilpailun elokuussa 2020 ja ”Kaikenlaisii taravoita” saavutti kilpailussa 3. sijan. Syksyn 2020 Jellonagaalassa Naattiorkesteri oli ehdolla Vuoden tulokas -kategoriassa ja ”Osaatko sinä?” ehdolla kategoriassa Vuoden lastenlaulu.

Orkesterissa soittavat varsinaiset monitaiturit Tuuli Björkman: huilu, laulu & perkussiot, Eerika Grof: laulu & perkussiot, Joppe Haahti: basso, laulu & perkussiot, Elina Hautamäki: laulu, huilu, piano, perkussiot & ilmapallo, Veera Isotalo: cajon, laulu, piano & perkussiot, Severi Laakso: kitara, cajon, viulu, ukulele, laulu & perkussiot, Karoliina Rantalainen: saksofonit, laulu & perkussiot sekä Sanni Tuomi: laulu, kantele & harmonikka.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliSiivousyritys aiheutti sotkua
Seuraava artikkeliTäyttä talvea