Lähellä

Jouluun on tänään keskiviikkona enää viikko aikaa. Lahjoja pohtivat ehtivät yhä tehdä niitä itse tai hankkia valmiina. Kotimaisuus on monille lahjoja hankkiville tärkeää. Koronan aikaan yhä tärkeämmäksi on noussut myös se, että lahjan saa läheltä, ilman, että täytyy lähteä julkisilla kulkuneuvoilla liikkumaan. Läheltä kannattaa hankkia myös siksi, että siten tuetaan paikallisia yrittäjiä. Paikallisten palveluiden arvon ymmärtää usein vasta sitten, kun ne menetetään. Meillä Koillisessa on suuri rikkaus, että täällä on monenlaisia yrityksiä ja yrittäjiä, kivijalkakauppoja ja erikoisliikkeitä. Ei ole mikään pakko lähteä kauemmas kaupoille.

Aineettomat lahjat, kuten lahjakortit erilaisiin palveluihin ja hemmotteluhoitoihin, ovat vuodesta toiseen hyvä idea. Harva tarvitsee lisää tavaraa nurkkiinsa, elämykset ja erilaiset yhdessäoloa lisäävät lahjat ovat kasvattaneet etenkin tänä vuonna suosiotaan. Lahjakortti voi olla myös lupaus siivouksesta, lasten hoidosta, yhteisestä kävelylenkistä tai itse annetusta hieronnasta. Aineettomana lahjana voi myös antaa iloisen yllätyksen ystäville ja sukulaisille toivottamalla heille lehtemme kautta hyvää joulua ja onnellisempaa ensi vuotta. Jouluterveiset -ilmoituskin onnistuu näppärästi kotisivultamme löytyvän verkkokauppamme kautta.

Jouluun kuuluu perinteisesti yhdessä oleminen ja läheisyys. Korona-aikaan niitä vaille jää kuitenkin yhä useampi. Monet eivät uskalla tartuttamisvaaran vuoksi käydä joulunakaan ikäihmisten luona, vaikka ulko-oven takaa voisikin kunnon turvavälin pitäen piipahtaa muutaman sanan vaihtamassa ja joululahjan jättämässä. Ellei kotona käy edes kodinhoitaja, voi juttuseurasta olla kovastikin pulaa. Kotiovelle kaupan toimittamat ruokakuljetukset eivät läheisyyden ja rupattelun tarpeeseen auta. Joulun tekemättömien töiden listalle onkin syytä laittaa muistutus vähintäänkin puhelusta seniorisukulaisille.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliMartti Kuuselalle arvokas tunnustus
Seuraava artikkeliHelsinkiläisenemmistö haluaa ilmailun jatkuvan