Martti Kuuselalle arvokas tunnustus

Martti Kuusela
Jalkapalloprofessori Martti Kuusela Siltamäestä. Arkistokuva paikallisottelun katsomosta Puistolassa. Kuva Heimo Laaksonen

Siltamäkeläinen ”jalkapalloprofessori” Martti Kuusela, 75, vastaanotti viime viikolla Palloliiton vuotuisen Captain’s Ball – gaalan arvokkaimman kunnianosoituksen, nimipalkinto Captain’s Ballin.

Kuuselan taival miesten jalkapallossa käynnistyi hänen syntymäkaupungissaan RoPS:n riveissä, josta pitkä pelaajaura jatkui kuudessa seurassa päättyen Helsingissä FinnPa:n paidassa. Tätä on seurannut suomalaisittain harvinaisen antoisa valmentajaura kotimaassa ja eri puolilla Eurooppaa.

Jalkapallo on ollut likimain yhtä kuin koko Kuuselan elämä, arvostetun Sanoman toimittajakoulunkin suorittaminen ei tehnyt ”Marasta” toimittajaa, mutta huippuarvostetun jalkapalloprofessorin kyllä.

Kuuselan huippusaavutuksista valmentajana voi poimia HJK:n tuplamestaruudet, Unkarin mestaruus, päävalmentajana Suomen vieminen melkein suurkisoihin ja niin edelleen.

-Palkinto menee todellakin oikealle miehelle, suomalaisen jalkapallovalmennuksen pioneerille. On ilo ja kunnia luovuttaa tämä palkinto tänään, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti perusteli valintaa Jari Litmasen luovuttaessa näyttävää kiertopalkintoa Martti Kuuselalle.

Kuusela on myös aiemmin nimetty suomalaisen jalkapallo Hall of Fameen, ja hänelle on myönnetty myös Pro Urheilu-mitali.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliMainiot mosalaiset kansien sisällä
Seuraava artikkeliLähellä